Tai buvo antra Joe Mazzullos auklėtinių pergalė konferencijos finale paeiliui.

Šeimininkai pasitiko oponentus kibia gynyba, suteikdavusia dažnų progų kontratakuoti ir smagintis dėjimais į krepšį, puikiai pataikė tritaškius (41 proc.) ir beveik pusę susitikimo žaidė be klaidų – pirmąsyk kamuolį „Celtics“ prarado tik 20-ą min.

Tuo metu „keltai“ jau pirmavo 20 taškų skirtumu, kuris po pertraukos daugiausiai buvo išaugęs iki 24 taškų. Per visas rungtynes nė karto priekyje nebuvę „Heat“ mėgino surengti atsakomąjį spurtą, vis dėlto pavojingu atstumu varžovai jų neprisileido.

Net 86 proc. taškų „Celtics“ pelnė starto penketo žaidėjai, o rezultatyviausias šįkart buvo 6 iš 8 tritaškių pataikęs Derrickas White‘as (24 tšk.).

Savo ruožtu, „Heat“ lyderis Jimmy Butleris surinko mažiausiai taškų šio sezono atkrintamosiose varžybose – 14. Tiesa, puolėjas po mačo demonstravo olimpinę ramybę.

„Galime ir laimėsime šią seriją“, – pareiškė 33-ejų krepšininkas.

Per NBA istoriją „Heat“ yra 151-a komanda, atkrintamosiose įgijusi pranašumą 3-0. 150 ankstesnių atvejų tokia persvara garantuodavo galutinę sėkmę.

Floridos atstovams nepadėjo ne tik atkrintamųjų pradžioje ranką susilaužęs Tyleris Herro, bet ir praėjusiame mače čiurną kryptelėjęs kitas gynėjas Gabe‘as Vincentas. Pirmą kartą nuo praėjusio vasario ant parketo nuo pirmų minučių žengė veteranas Kyle‘as Lowry.

Šeštosios serijos rungtynės laukia Majamyje naktį iš šeštadienio į sekmadienį Lietuvos laiku.

Primename, kad savo varžovų didžiajame NBA finale jau laukia Vakarų konferencijos laimėtojai Denverio „Nuggets“, kurie 4-0 susitvarkė su Los Andželo „Lakers“.

„Celtics“: Derrickas White‘as 24 (6/8 trit.), Marcusas Smartas 23, Jaylenas Brownas ir Jaysonas Tatumas (8 atk. kam., 11 rez. perd.) – po 21;

„Heat“: Duncanas Robinsonas 18 (9 rez. perd.), Bamas Adebayo 16 (8 atk. kam., 6 kl.), Haywoodas Highsmithas 15 (3/4 trit.), Calebas Martinas ir Jimmy Butleris – po 14.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją