Penktadienį Eurolygos mūšyje sausakimšoje „Žalgirio“ arenoje Lietuvos čempionai 79:74 (19:21, 16:17, 15:18, 29:18) patiesė serbus, nors ketvirtame kėlinyje atsiliko 9 taškais.

Galiausiai užsikūręs „Žalgiris“ spurtavo, ketvirtį laimėjo 29:18 ir iškovojo pergalę sausakimšoje arenoje.

Ketvirtame kėlinyje po R. Giedraičio dvitaškio „Žalgiris“ buvo atsidūręs pavojingoje situacijoje – atsiliko 54:63, bet Arno Butkevičiaus užkurti kauniečiai spurtavo 13:0 ir perlaužė rungtynes.

„Sunku kažką pasakyti. Nesužaidėme galo ir tiek. Atrodė, kad kontroliuojame, bet pritrūko sėkmės. Tokiose rungtynėse viską lemia detalės. „Žalgiris“ žaidžia visas 40 minučių agresyviai ir kažkada perlaužia. Pataikė sunkių metimų, bet sekasi geresniems. Jie žaidžia komandiškai, kovoja iki galo ir tai atneša sėkmę“, – po mačo sakė R. Giedraitis.

Per 32 minutes jis pelnė 4 taškus (2/6 dvit., 0/1 trit.), atkovojo 4 kamuolius, triskart suklydo ir surinko 4 naudingumo balus.

„Jaudulio nebuvo. Vienas rungtynes aš galiu sulošti, kitas – kitas. Žaidžiame komandiškai. Šiandien rungtynės tokios. Aišku, žalgiriečiai labai gerai gynėsi“, – savo pasirodymą įvertino puolėjas.

Vasarą į Belgradą persikėlęs lietuvis tiki, kad „Crvena Zvezda“ dar yra toli nuo savo lubų.

„Lubas dar pamatysime. Komanda susirinko nauja, geras balansas tarp vyresnių ir jaunų žaidėjų, turime penkiolika žaidėjų. Reikia dirbti ir tikėti, – vylėsi jis ir įvardijo, ką reikia taisyti pirmiausiai. – Gynybą. Nesusišnekame. Puolimas ateis, jeigu gerai giniesi.“

Jis galėjo palyginti ir garsiąją Belgrado atmosferą „Štark“ arenoje ir „Žalgirio“ namuose.

„Triukšmo lygis panašus. Viskas panašiai. Daug žmonių, visi palaiko savo komandą ir tiek. Pilnos salės, smagu žaisti“, – šyptelėjo jis.

R. Giedraitį, su kuriuo anksčiau dirbo ir Vitorijos „Baskonia“ klube, po mačo gyrė „Crvena Zvezda“ treneris Duško Ivanovičius.

„Norėjau, kad jis atvyktų, nes žinau jį ir mėgstu. Žinau, ką jis gali duoti mums. Rokas yra puikus profesionalas, gerai žaidžia gynyboje ir puolime. Kaip komanda nesame geri šiuo momentu ir turime problemų“, – kalbėjo jis.