Tiesa, norint išsilaikyti aštuonete yra reikalinga kitą savaitę svečiuose nugalėti Madrido „Real“ ekipą bei sulaukti palankių rezultatų kitose arenose, tačiau tai, ką „Žalgiris“ jau spėjo sukurti, verta nusilenkimo. Anksčiau laiko laidota komanda išliko gyva iki pat 30-ojo turo.

„Tai parodo, kad esame kieti ir atsparūs. Užaugome. Anksčiau pralaimėjome kelis mačus, nes to stokojome. Manau, jog dabar parodėme savo tikruosius charakterius, o tai leido pratęsti pergalių seriją“, – po iškovotos pergalės 72:68 prieš „Olympiakos“ sakė Thomasas Walkupas.

26-erių „Žalgirio“ gynybos ramstis bendraudamas su Krepšinis.lt akcentavo, jog pergalę Graikijoje nulėmė po pertraukos demonstruotas kietesnis žaidimas bei agresyvesnė gynyba, kuri ypatingai svarbi buvo rungtyniaujant prieš varžovų vidurio puolėją Nikola Milutinovą.

Kai esi ant prarajos krašto, tai suvienija visus siekti bendro tikslo.
Artūras Milaknis

„Pergalę lėmė mūsų kietumas. Antroje susitikimo pusėje padidinome fizinį intensyvumą. Po pertraukos mums daug geriau sekėsi kovoti dėl kamuolių. Pagerinome ir gynybą. Pirmoje pusėje varžovai pelnė labai daug lengvų taškų, bet vėliau tai sustabdėme.

Mūsų kietumas ir fiziškumas sustabdė Milutinovą. Iš pradžių jam kiek ir sekėsi, kamuoliai krito į jo rankas, bet po pertraukos demonstravome geresnį ritmą, sėkmingai susikeitėme ir sugebėjome atstovėti.

Nesustabdėme tik Briante Weberio, kuris pataikė kelis metimus rungtynių pradžioje, tuomet pradėjo pasitikėti savo jėgomis, o šis pasitikėjimas leido vaikiui sužaisti geras rungtynes. Jis primėtė metimų“, – apie 26 taškus pelniusį varžovų gynėją sakė Th. Walkupas.

Amerikietis neabejoja, maksimaliai susikoncentravęs „Žalgiris“ pateks į Eurolygos ketvirtfinalį: „Jaučiamės labai užtikrintai dėl savo šansų žaisti atkrintamosiose. Viskas, ką galime daryti – susikoncentruoti ties savimi. Mes tai darome, todėl ši pergalių serija ir tęsiasi.“

Esame tarsi šeima, mes vienas kitą palaikome.
Edgaras Ulanovas

Kaip ir sezone, taip ir rungtynėse Pirėjuje žalgiriečiai liko vieningi iki galo, o tai leido spurtuoti 14:0 ir panaikinti dviženklį deficitą. Anot Artūro Milaknio, prie sienos priremta Kauno ekipa pradeda demonstruoti geriausią savo žaidimą.

„Buvo sunkios rungtynės. Nekasdieniškos, nepaprastos, didelė kaina. Buvo daug emocijų iš visų – ir žaidėjų, ir trenerių. Džiaugiuosi, kad visi išliko vieningi iki galo. Tas spurtas, kurį surengėme, buvo labai laiku ir vietoje. Kai pradeda degti viskas, kai jauti, kad viskas gali išslysti, reikia apsipykti, vienam kitą pastumti ir užvesti. Tada atsiranda kitoks kamuolio judėjimas.

Žinojome, kaip šiandien reikia atakuoti, pereiname derinius ir treniruotėse, tačiau rungtynių metu viskas vyksta labai greitai. Varžovai per kelias atakas pabėga, bet džiugu, kad sugrįžome. Sunkūs varžovų metimai neįkrito, o mūsų įkrito. Viskas pakrypo į mūsų pusę“, – kalbėjo balsą praradęs „Žalgirio“ snaiperis.

„Traukė skersvėjis, langai pradaryti, vėjas šiandien siaubingas (šypsosi). Šiaip bandžiau kiek galima labiau pagelbėti aikštėje žaidusiems komandos draugams, gal sunku čia išgirsti, ką sakai ant suolo, bet dėjau visas galimybes, gal kažkur ir išgirdo.

Tikiuosi, kad dar tęsime sezoną. Žmonėms sugrįžus po traumų, grįžo vieningumas. Kai esi ant prarajos krašto, tai suvienija visus siekti bendro tikslo. Viskas nusistovėjo, apsiramino. Viskas stojo į savo vietą. Yra visai neblogai ir tikėkimės, jog bus dar geriau“, – sakė A. Milaknis.

E. Ulanovas atskleidė, kaip žalgiriečiai mąstė „Olympiakos“ krepšininkams pabėgus į priekį 51:39, o B. Daviesas prisiėmė atsakomybę dėl savo psichologinių klaidų bei džiaugėsi po pertraukos sustabdytu N. Milutinovu.

„Esame tarsi šeima, mes vienas kitą palaikome. Šiame susitikime, trečiajame kėlinyje atsiliekant apie 10 taškų, sėdėdami ant suolo sakėme vienas kitam, kad dar yra daug laiko, todėl, jei giliau pakrapštysime, kažką iš savęs išspausime, tuomet galėsime padaryti gerą rezultatą“, – teigė E. Ulanovas.

„Šiandien tiesiog kapstėme giliau, laikėmės savo žaidimo plano. Padarėme nemažai psichologinių klaidų, ypač aš pats, bet viską nulemia komandos įdirbis, į kurį savo dalį įneša kiekvienas“, – kalbėjo B. Daviesas.

„Milutinovas yra labai geras aukštaūgis, darantis daug puikių dalykų viso šio sezono metu. Norint jį sustabdyti prireikė visos komandos pastangų. Dabar galime džiaugtis, kad mūsų planas suveikė ir iškovojome pergalę“, – pridūrė 13 taškų pelnęs centras.

Rungtynių pabaigoje B. Daviesas blokavo rezultatą persverti galėjusį B. Weberio metimą. Po šio svarbaus epizodo krepšininkai apsikeitė žodžiais ir nors žalgirietis neatskleidė, apie ką buvo kalbėta, jis teigė, kad Kauno ekipa pergalės norėjo labiau bei jos nusipelnė, lygiai taip pat, kaip ir kiekvienos iš kitų keturių šioje lemiamo Eurolygos šturmo serijoje.

27-erių „Žalgirio“ lyderis tiki – sekasi tiems, kurie to nusipelno.

„Tai yra krepšinis. Kas yra tarp eilučių – lieka tarp eilučių. Mes varžėmės, šios rungtynės buvo labai svarbios ir varžovams, bet mums pergalės reikėjo dar labiau. Todėl krepšinyje ir žaidžiami keturi kėliniai – nėra taip svarbu, kaip sužaidi pirmą kėlinį ar pirmą pusę, visada reikia žaisti iki galo.

Mes nusipelnėme kiekvienos iškovotos pergalės. Taip, galbūt mums šypsosi ir sėkmė, bet savo sėkmę mes kuriame sunkiu komandiniu darbu“, – žurnalistams iš Lietuvos pasakojo B. Daviesas.

Eurolygos rikiuotė po 29 turų (vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimai, taškų santykis):

1.Fenerbahče *245264
2.CSKA *236189
3.Real *227243
4.Anadolu Efes *1910150
5.Barcelona *171267
6.Baskonia151475
7.Panathinaikos151417
8.Žalgiris141530
9.Armani Olimpia14157
10.Maccabi141533
11.Olympiakos14150
12.Bayern1316-63
13.Chimki920-107
14.Gran Canaria821-292
15.Budučnost623-300
16.Darussafaka524-313

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (71)