Po rungtynių šiuo laimėjimu pasidžiaugė rezultatyviausias karjeros rungtynes Eurolygoje sužaidęs Kevarriusas Hayesas, kuris surinko 17 taškų. Prieš tai amerikiečio rekordas siekė 16 taškų.

„Skyrėme didelį dėmesį detalėms, nėra lengva išlaikyti maksimalią energiją per dvigubą savaitę, bet mes sugebėjome atlikti puikų darbą. Apribojome jų tritaškius bei buvome agresyvūs gynyboje visų rungtynių metu. Labai smagu, jog tą gynybą pavyko paversti geru puolimu“, – apie rungtynes kalbėjo žalgirietis.

Trečiajame kėlinyje baskų ekipa buvo sumažinusi deficitą iki vienženklio, bet kauniečiai sugebėjo greitai susigrąžinti kontrolę į savo rankas.

„Krepšinis yra klaidų žaidimas. Mes nesubyrėjome, išlikome kaip vienas kumštis. Varžovai turėjo gerų atkarpų, bet tai yra normalu. Vėliau mes pradėjome vėl pataikyti savo metimus ir susigrąžinome turėtą persvarą“, – apie nesubyrėjimą sunkiu momentu kalbėjo kauniečių bokštas.

K. Hayesas rungtyniavo svarbiausiu rungtynių metu ir padėjo stabdyti uraganinį „Baskonia“ komandos puolimą.

„Jaučiausi puikiai. Smagu turėti tokią didelę atsakomybę. Džiugu, kuomet darai savo darbą ir tau jis pavyksta – šiandien būtent taip ir buvo“, – džiaugėsi amerikietis.

Rungtynėse su Bolonijos „Virtus“ žalgirietis sužaidė naudingiausiai karjeroje (26 naud. b.), o ketvirtadienį pagerino rezultatyvumo rekordą.

„Kiekvienose rungtynėse stengiuosi iš visų jėgų, bet kartais nepajaučiu ritmo. Šią savaitę sukrito į krepšį mano metimai iš vidutinio nuotolio bei puskabliai, tad iškart pasijaučiau geriau. Džiaugiuosi, jog padėjau komandai pasiekti šias dvi pergales“, – komentavo K. Hayesas.

Vidurio puolėjas teigė, jog komanda dėmesį telkia tik artimiausioms rungtynėms ir toli į priekį nesižvalgo.

„Turime išlikti kartu, kiekvienose rungtynėse kovoti dėl pergalės. Treneris nuolat mūsų klausia apie tai, ką mes norime pasiekti šį sezoną. Mes norime laimėti kiekvienose rungtynėse. Stengiamės pastumti visus pašalinius dalykus į šoną ir koncentruotis tik į kitas rungtynes“, – sakė aukštaūgis.

Po dviejų pergalių iš eilės „Žalgiris“ tebekovoja dėl vietos Eurolygos atkrintamosiose.

„Turime žiūrėti tik į kitas rungtynes. Nereikia galvoti toli į priekį. Kol esame situacijoje, kurią patys kontroliuojame, tol nereikia galvoti apie tai, kas bus po reguliaraus sezono. Dabar dėmesys tik kitoms mūsų rungtynėms“, – kalbėjo žalgirietis.

Statistika

Standings provided by Sofascore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)