Visgi po susitikimo vyriausiasis šiauliečių strategas Antanas Sireika nebuvo blogos nuotaikos. Treneris žiniasklaidos atstovams teigė, kad jo auklėtinių ir „Lietuvos ryto“ klubo žaidimas jam paliko lygų įspūdį ir teisinosi, kad rungtynių pabaigoje į aikštelę nusprendė leisti jaunus žaidėjus.

- Ką galėtumėte pasakyti apie rungtynes?

- Vienos iš neteisingiausių rungtynių pagal rezultatą. Kovėmės tikrai neblogai, vyrai buvo gerai nusiteikę, nors pažiūrėjus į rezultatą atrodo, kad buvome sutriuškinti.

Taip, buvom sutriuškinti rungtynių pabaigoje, galbūt ir per daug jaunų žaidėjų išleidau, bet jie gauna mažai žaidybinio laiko ir nėra naudos, kai jie žaidžia tik esant saugiam rezultatui. Štai išleidau žaisti su labai pajėgia komanda ir dabar jie žinos, kad reikia labai daug dirbti.

Nesmagu, kad rezultatas toks, tačiau reikia žiūrėti į priekį. Tai - tik sezono pradžia ir mes turime nemažai žaidėjų, jaunimo, reikia juos kelti į viršų, patraukti į priekį, visi turime mokytis. Manau, kad šiuo metu mes buvome pajėgūs žaisti pustrečio ar tris kėlinius. Taip ir buvo, tiek laiko mes kovojome.

- Pritrūko jėgų?

- Ne, juk aš pradėjau leisti jaunimą. Aš pamačiau, kad kažkas ne taip, pamačiau, kad po truputį žaidėjams dingsta kovinė dvasia. Šeštadienį mes žaidžiam svarbias rungtynes su „Ventspils“ komanda, tai kam iš tų pačių žaidėjų viską spausti, juk turime atsarginių, tai tegu pažaidžia kiti.

- Taigi nusprendėte patausoti krepšininkus kitoms varžyboms?

- Komanda turi būt komanda, žaidėjai neturi jausti, kad sėdi ant suolelio. Jie turi jausti, kad gali išeiti į aikštelę ir žaisti prieš „Lietuvos rytą“ ar „Žalgirį“. Reikia gerai žinoti, kokiame aukštyje yra kartelė, kiek jiems dar reikia siekti.

Skambina agentai, dabar tegul pasižiūri, kaip yra, koks lygis. Visiems bus aišku, ir man, pasiraitosiu rankoves ir žinosiu, kad dirbti reikia dar daug.

- Kokį įspūdį paliko „Lietuvos ryto“ žaidimas?

- „Lietuvos ryto“ ekipa paliko negailestingą įspūdį. Kai jie atsiplėšė, tai visi pataikė, visi įveikdavo mūsų gynybą ir, kai Mindaugas Katelynas iš kampo įmetė tritaškį, jų žaidėjai atsipalaidavo. Šiaip vyko lygus žaidimas. Sakau, du su puse kėlinio žaidėme lygiai, tai aš nemačiau čia jokios persvaros.

- Kurie „Lietuvos ryto“ žaidėjai padarė didžiausią įspūdį?

- Tyrese'as Rice'as... Jis agresyviai kelis sykius sužaidė, neuždengėme - įmetė ir prasiveržęs, ir iš vidutinio nuotolio. Jonas Valančiūnas... Na, kai jau įsibėgėjo. Kaip sakiau, visi gerai atrodė, bet man atrodo, kad daugiausiai problemų mums pridarė būtent T. Rice'as.

Šaltinis
Portalo Eurobasket.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško portalo sutikimo draudžiama.
Eurobasket.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją