„Norėčiau padėti krepšiniui jūsų šalyje. Žinau, kad Azerbaidžane sportą myli.

Europos krepšinio čempionato atrankoje jūs pralaimėjote tik taškų skirtumu. Gerai, kad Azerbaidžano krepšinio federacija siekia eiti tik pirmyn. Be pagalbos iš viršaus (be valstybės paramos - DELFI) viena federacija to nepasiektų. Ir tai teisinga. Lietuvoje - viskas vyksta taip pat. Mus palaiko ir iš viršaus, ir iš apačios, mus remia daug kompanijų. Mūsų valstybės gerbia viena kita. Todėl - bendradarbiaukime“, - A. Sabonio žodžius cituoja azerisport.com.

A. Sabonis į Azerbaidžaną atvyko ne tuščiomis rankomis, o su parengtu bendradarbiavimo tarp abiejų valstybių federacijų projektu. Jame numatyti kursai Azerbaidžano treneriams ir žaidėjams, sporto akademijų tarpusavio ryšiai.

„Krepšinio neįmanoma žaisti be gero trenerio ir pajėgių žaidėjų“, - pabrėžė A. Sabonis, kuris informuotas apie azerbaidžaniečių pergales Europos čempionato atrankoje prieš Švedijos, Bulgarijos ir Liuksemburgo rinktines.

„Tikiuosi šiose pergalėse yra ir lietuviškas pėdsakas“, - kalbėjo A. Sabonis, galvoje turėdamas savo bendražygį Rimą Kurtinaitį, kuris kelerius metus treniravo Azerbaidžano rinktinę ir rengė treniruočių stovyklas Lietuvoje.

Azerbaidžano rinktinėje jau yra A. Sabonio krepšinio mokyklos auklėtinis Rolandas Alijevas, kuriam tik FIBA kai kurios taisyklės neleido atstovauti šiai komandai pastarajame atrankos cikle. A. Sabonis pasiūlė, kad azerbaidžaniečių vaikai ir jaunimas treniruotųsi Lietuvos krepšinio mokyklose.

„Nėra svarbu, kad lietuvis treniruotų Azerbaidžano rinktinę ar būtų jos koordinatorius. Man užteks ketverių metų tam, kad paruoščiau azerbaidžanietį vadovauti šios šalies rinktinei. Tik jis turėtų mokytis ir gyventi Lietuvoje, kur sužinotų visas krepšinio plonybes, ugdytų savo patirtį. Gal būt, ateityje išaus diena, kai mes kreipsimės pagalbos į Azerbaidžaną. Jo jei jūsų treneris norės dar labiau patobulėti krepšinio moksluose, tai aš galėčiau padėti su studijomis Anglijoje“.

A. Sabonis apžiūrėjo naujos Baku krepšinio arenos maketus.

„Jei Lietuva prieš 2011 metų Europos čempionatą pasistatė šešias krepšinio arenas, aš neabejoju, kad Azerbaidžanui su jo naftos ištekliais ir galimybėmis turėti areną 2014 metais - jokia problema. Po to Azerbaidžanas galėtų rengti Europos jaunimo pirmenybes“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)