Ketvirtame kėlinyje „ŽSM-Arvi“ išlygino rezultatą bei persvėrė jį, o tada užvirė arši „taškas į tašką“ kova. Likus žaisti kiek daugiau nei keturioms sekundėms, rezultatas - lygus (81:81), o kamuolys - „Autorok“ rankose. Rungtynių didvyriu tapo M. Račius, kuris, likus mažiau nei dviem sekundėm, iš po krepšio švystelėjo kamuolį – kamuolys nervingai pasisuko ant lanko, tačiau skambant finalinei sirenai į krepšį visgi įkrito. Paskutinis rungtynių momentas sukėlė ne tik žiūrovų aiktelėjimus, bet ir pašokti iš vietos privertė visą „Autorok“ komandos atsarginių žaidėjų suolelį.

Finalo rungtynės tarp „Arotenos“ ir „Liudvinavos“ komandoms nebuvo tokios įtemptos. Intriga laikėsi tik pirmąjame kėlinyje, kuris pasibaigė (21:15) „Arotena“ komandos naudai. Antrajame kėlinyje „Liudvinavas“ atsilikinėjo jau dviženkliu skirtumu (51:37), o po didžiosios pertraukos rezultatas šoktelėjo iki triuškinamo - 62:42. „Arotena“ demonstravo ramų ir užtikrintą žaidimą ir kiekvieną minutę vis didino pranašumą bei rezultatu 101:75 iškovojo MKML čempionų titulą.

Po finalo rungtynių MKML vadovas Deividas Jurkša džiaugsmingai pradėjo apdovanojimų ceremoniją. Taures, apdovanoijimus komandoms bei geriausiems visų pozicijų žaidėjams įteikė garbūs svečiai: LR Seimo narys Albinas Mitrulevičius, Marijampolės miesto savivaldybės meras Vidmantas Brazys, Marijampolės savivaldybės tarybos narys Rimas Vitkus, sporto skyriaus vedėjas Vytautas Papečkys, viešbučio „Europa Royale Marijampole“ direktorė Agnė Tamkvaitytė. Komandos paliko salę lydimos sirgalių plojimų ir nešinos taurėmis, dėl kurių šešis mėnesius kovojo 11 krepšinio komandų. „Arotena“, „Liudvinavas“, „Autorok“ – šių trijų komandų kaklus papuošė laimėtojų medaliai, uždarant 2011/2012 m. MKML sezoną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją