Ispanija, Brazilija, Argentina, Lietuva, Nigerija ir vieno iš olimpinių atrankos turnyrų etapų nugalėtoja. Tai – Rio de Žaneiro vyrų olimpinio krepšinio turnyro B grupė, iš kurios išsikapstyti bus tikrai nelengva.

„Grupė – labai sudėtinga“, – iš karto po burtų traukimo trimitavo Ispanijos žiniasklaida, o per savaitgalį savo poziciją išsakė ir kitų būsimų Jono Kazlausko auklėtinių varžovų atstovai. Argentiniečių treneris S. Hernandezas net nesistengė nuslėpti nusivylimo.

„Akivaizdu, kad ši grupė – itin komplikuota. Žinoma, kol kas nėra aiškios ekipų sudėtys, tačiau manau, kad šiose žaidynėse yra keturios tvirtos kandidatės į medalius – Brazilija, Lietuva, Ispanija ir JAV. Ir trys iš jų žais mūsų grupėje “, – pareiškė 52-ejų argentinietis.

Paklaustas, kodėl išskiria būtent šias komandas, S. Hernandezas buvo paruošęs atsakymą.

„Brazilija – šeimininkė, o tai pasako viską. Lietuva – tiesiog todėl, kad ji yra Lietuva, o Ispanija – todėl, kad per pastaruosius 15 metų apskritai demonstruoja geriausią pasaulyje krepšinį po JAV komandos“, – kalbėjo jis.

Sergio Hernandezas

Į A grupę pateko JAV, Venesuelos, Kinijos, Australijos rinktinės bei dar dvi komandos, kurios laimės atrankos turyrus. S. Hernandezas, vertindamas tokią situaciją, negalėjo nuslėpti kartėlio.

„Kiek žiūriu į kitos grupės sudėtį, niekaip negaliu pasakyti, kad ji – tokia pati galinga kaip mūsiškė. Taip, Kinijos krepšinio lygis išaugo, Australija – galinga ekipa, tačiau mirtininkų grupė yra būtent ta, kurioje žaisime mes, – kalbėjo S. Hernandezas. – Apskritai mums visos rungtynės bus kaip finalai. Grupė – kaip atkrintamosios varžybos, vieną kartą suklupęs gali ir nebeatsitiesti. Tačiau ginklų nesudėsime – mėginsime judėti nuo vieno varžovo, prie kito. Žiūrint iš kitos pusės – viskas logiška. Čia – olimpinės žaidynės, čia yra 12 geriausių pasaulio komandų.“

Nors Argentina per pastaruosius 15 metų demonstruoja aukštą krepšinio lygį, dabar šios šalies ekipoje vyksta kartų kaita. Andresui Nocioni – jau 36-eri, Luisui Scola – 35-eri, todėl šios olimpinės žaidynės dviems šalies krepšinio legendoms tikrai taps atsisveikinimu su rinktine. Daug vilčių argentiniečiai deda į jaunesnę žaidėjų kartą – Lietuvoje nepriptapusį įžaidėją Nicolasą Laprovittolą, taip pat Ispanijoje rungtyniaujantį gynėją Facundo Campazzo.

Kartų kartą išgyvenantys argentiniečiai pastaruoju metu smuko ir FIBA reitinge. 2004-ųjų olimpiniai čempionai iš trečiosios pozicijos nusileido į ketvirtąją. Juos po antro iš eilės sėkmingo Europos čempionato pralenkė būtent Lietuvos rinktinė.

Kad pateko į itin komplikuotą draugiją, savo šalies žiniasklaidai konstatavo ir Brazilijos rinktinės treneris Rubenas Magnano.

„Pasakysiu taip – dabar svarbiausia, ketvirtfinalyje išvengti JAV rinktinės, kuri yra neginčytina favoritė. O vertinant grupę galima konstatuoti, kad tai padaryti nebus paprasta“, – sakė 61-erių krepšinio treneris.

Brazilas trumpai apibūdino ir Lietuvos rinktinę.

„Kaip visada tai bus itin rimtas varžovas, turintis itin šlovingą krepšinio istoriją. Tai – labai aukštos klasės komanda, visuomet pasižyminti puikia gynyba, kurią pralaužti – sunki užduotis visiems oponentams“, – pažymėjo krepšinio specialistas.

„Apskritai, nors mes esame šeimininkai, mums nuo to nebus lengviau, nes prisidės papildomas spaudimas. Grupė teko rimta. Čia – ir amžinoji mūsų varžovė Argentina, ir Ispanija su Lietuva, kurių pristatinėti nereikia, ir Afrikos čempionė Nigerija. Jeigu norime garbingai pasirodyti, laukia rimtas darbas“, – kalbėjo R. Magnano, į žaidynes planuojantis surinkti visus NBA rungtyniaujančius brazilus.

Tiesa, tarp jų tikrai nebus Atlantos „Hawks“ aukštaūgio Tiago Splitterio, kuris dėl traumos ir operacijos turi praleisti ne tik visą likusį NBA sezoną, bet ir olimpinį ciklą.

Paskutinė Lietuvos rinktinės varžovė olimpinėse žaidynėse paaiškės tik liepos 10 dieną, kuomet bus pasibaigę visi trys olimpiniai atrankos turnyrai. Trys juos laimėjusios rinktinės į grupes bus išskirstytos burtų keliu.

Olimpinės žaidynės Rio de Žaneire vyks rugpjūčio 5 – rugpjūčio 21 dienomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (84)