Interneto žaidimo „Šauk į kosmosą“ kūrėjai tvirtina, kad „Žalgiris“ jau nuo savaitės pradžios yra antras pagal populiarumą dienos žodis, jis nusileidžia tik žodžiui „Lietuva“. Vis tik, kad patektų į absoliučiai populiariausių tautos žodžių trejetuką, jam dar trūksta kelių tūkstančių balsų.

Žodžiui, jau seniai tapusiam neatsiejama Kauno miesto dalimi, jo vizitine kortele ir visos mūsų tautos vienybės, kovos ir ryžto vardu, žinomu dar nuo Vytauto laikų, abejingi nėra ir patys „Žalgirio“ krepšininkai.

Vaizdo klipe komandos žaidėjai pakvietė visus aistruolius susivienyti ir pasiekti, kad „Žalgirio“ vardas nuskambėtų iš kosmoso.

Liko vos kelios dienos, kai Lietuvos žmonės dar gali siūlyti žodžius, kurie pirmą kartą kaip tautos balsas nuskambės kosmoso platybėse. Kauno technologijos universitete (KTU) sukurtas pirmas lietuviškas palydovas „LitSat-1“, kurio pagalba žemę pasieks trys pirmi Tautos žodžiai, į kosmosą kyla gruodžio 19 d. 4 val. 42 min. ryte.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)