Tačiau tai buvo prieš 11 metų, o šį sezoną ambicijų nestokojantiems kauniečiams penktadienį reikės nutraukti devynių iš eilės pralaimėjimų „Barcelonai“ namuose seriją. Jei „Žalgiriui“ pavyktų, tai būtų jų pirmoji pergalė prieš katalonus namuose per visą komandų tarpusavio susitikimų istoriją.

Žvelgiant iš turnyro lentelės perspektyvų, atrodytų, kad susitinka lygiaverčiai varžovai – tiek „Žalgiris“, tiek ir „Barcelona“ šiuo metu Eurolygos C grupėje yra iškovoję po dvi pergales ir dalinasi 2-3 vietas, nusileisdami tik kol kas be pralaimėjimų žengiančiam Krasnodaro „Lokomotiv“.

Tačiau į akis krenta vienas didelis skirtumas – kauniečiai abi pergales iškovojo išvykose prieš Zeliona Guros „Stelmet“ ir Izmyro „Pinar Karsiyaka“, o vienintelį pralaimėjimą patyrė namuose prieš „Lokomotiv“. Tuo tarpu „Barceloną“ kol kas galima vadinti namų komanda, kadangi abi pergalės buvo iškovotos „Palau Blaugrana“ arenoje, o vienintelėse išvykos rungtynėse pirmajame ture Izmyre nusileista Eurolygos debiutantams.

Peršasi išvada, kad „Žalgirio“ arena – nepalankus karo laukas nė vienai iš komandų, nors žalgiriečiai su tuo, žinoma, nebūtų linkę sutikti – Kauno komandos žaidėjai namų aikštę ir sirgalių palaikymą įvardina kaip vieną didžiausių savo privalumų. Tačiau bent jau iki šiol visose vykusiose tarpusavio rungtynėse net ir savos sienos nepadėjo žalgiriečiams iškovoti pergalės.

Pagal įmestus ir praleistus taškus komandų statistika šį sezoną panaši – „Barcelona“ yra šiek tiek rezultatyvesnė ir į savo krepšį praleidžia mažiau taškų, tačiau skirtumas – labai nežymus. Kur kas didesnė praraja išryškėja pažvelgus į atkovotų kamuolių kategoriją, kuri rodo, kad katalonai per rungtynes vidutiniškai atkovoja septyniais kamuoliais daugiau nei žalgiriečiai.

Apskritai visoje Eurolygoje „Žalgiris“ yra viena blogiausiai dėl kamuolių kovojančių komandų ir tarp visų komandų užima vos 17 vietą, kai tuo tarpu „Barcelona“ rikiuojasi trečia. Jei rytoj į aikštę pagaliau grįš Robertas Javtokas, žalgiriečiams tai bus labai rimta paspirtis po krepšiu.

Nors daug kalbama apie gerą „Žalgirio“ gynybą, šioje kategorijoje oponentai kauniečius taip pat lenkia – „Barcelona“ ne tik į savo krepšį praleidžia mažiau taškų – 65 prieš žalgiriečių 68, tačiau ir perima daugiau kamuolių – po kiek daugiau nei septynis, kai tuo tarpu „Žalgiris“ „pavagia“ tik po penkis.

Bene ryškiausias kauniečių pranašumas šioje dvikovoje – taiklumas. „Žalgiris“ „iš žaidimo“ meta 48,26 proc. taiklumu ir pagal šį rodiklį tarp visų Eurolygos komandų yra aštuntas, tuo tarpu „Barcelona“ su 41,97 proc. pataikymu – vos 22-a. Tiesa, katalonai meta kur kas dažniau ir bendras jų pataikytų metimų skaičius – taip pat didesnis, todėl siekdami pergalės žalgiriečiai privalės kaip įmanoma labiau prailginti varžovų atakas, taip sumažindami jų galimybes dažnai atakuoti krepšį.

Vis dėlto, nors „Žalgiris“ ir turi savų kozirių, „Barcelonos“ komandos autoritetas ir aukštesnis individualių žaidėjų meistriškumas leidžia jiems būti šios dvikovos favoritais. Lažybų bendrovių skaičiavimais katalonų šansai iškovoti pergalę vertinami 65 proc. prieš Žalgirio 35.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)