72 pergalės – dešimtmečius nepaliestas rekordas. Visgi dabar dvi komandos nusitaikė pagerinti šį įspūdingą pasiekimą, rašo „Bleacher Report“.

Sezono pradžioje, kai Ouklando „Golden State Warriors“ iškovojo net 24 pergales iš eilės, visi kalbėjo – praėjusio sezono NBA čempionai gali pagerinti „Bulls“ rekordą. Visgi įsibėgėjus varžyboms į paveikslą įsipaišė ir 2014 metų čempionai – San Antonijaus „Spurs“ krepšininkai. Abi šios komandos šią naktį pirmą kartą šį sezoną susitiks akis į akį – geriausių šiuo metu NBA komandų susitikimas įvyks Ouklande.

„Mes jaučiame šokią tokią naštą ant savo pečių, – prieš kelias dienas sakė vienas GSW lyderių Draymondas Greenas. – Manau, kad truputį apmažinome apsukas, tačiau pastaruoju metu vėl pradėjome žaisti taip, kaip ir sezono pradžioje.“

O sezono pradžia „Warriors“ buvo tiesiog įspūdinga – komanda laimėjo net 24 rungtynes iš eilės bei taip pasiekė naują NBA rekordą. Maža to, skaičiuojant nuo praėjusio sezono, GSW iškovojo 28 pergales paeiliui, o tai – antras geriausias pasiekimas NBA istorijoje.

Per 44 šio sezono rungtynes „Warriors“ patyrė tik 4 pralaimėjimus. Visgi vos vienas iš jų buvo tada, kai komanda žaidė pilna sudėtimi – sausio 16 Luke'o Waltono auklėtiniai išvykoje netikėtai 95:113 nusileido Detroito „Pistons“ ekipai. Kituose pralaimėjimuose nežaidė arba Stephenas Curry, arba D. Greenas, arba Harrisonas Barnesas.

Žvelgiant į statistiką, „Warriors“ taip pat yra tarp geriausių visų laikų NBA komandų. Ekipa per 100 pozicijų už varžovus įmeta 12,2 taško daugiau, o tai – trečias rezultatas NBA istorijoje, nusileidžiantis tik dabartinei „Spurs“ komandai (15,5) bei 1995-1996 metų „buliams“ (13,4).

Nuo 1973-1974 metų daugiau nei 340 komandų per 48 minutes vidutiniškai surengdavo daugiau nei po 99 atakas. Šių metų „Warriors“ yra vienintelė ekipa, per 100 atakų įmetanti daugiau nei 109,5 taško ir praleidžianti mažiau nei 102,5 taško. Apskritai Ouklando klubas šį sezoną įmeta net po 114,7 taško bei artimiausius savo priešininkus – Oklahomos „Thunder“ – lenkia net 6,2 taško.

Tuo metu „Spurs“ toks puikus žaidimas jau nėra naujiena. San Antonijaus komanda kartu su Greggu Popovičiumi NBA dominuoja nuo 1996 metų, o per 20 sezonų iš viso iškovojo net penkis čempionų titulus bei visada yra tarp geriausių komandų. Įdomus faktas – prieš stojant prie „Spurs“ vairo, G. Popovičius dirbo „Warriors“ trenerio asistentu.

Šį sezoną „Spurs“ tarp geriausių NBA komandų atsidūrė sau būdingu stiliumi – ramiai, tyliai, žaisdama komandinį žaidimą bei užtikrintai skindama pergales namie. Tiesą sakant, „Spurs“ šį sezoną namie dar nepralaimėjo – ekipa triumfavo net 24 pirmose rungtynėse bei artėja prie visų laikų NBA rekordo (1995-1996 metais „Bulls“ iškovojo 37). Beje, „Warriors“ šį sezoną taip pat namie dar nepralaimėjo (20 pergalių iš eilės).

38 pergales iškovojusi ir 6 pralaimėjimus patyrusi „Spurs“ šį sezoną net 16 kartų laimėjo 20-ties ir daugiau taškų skirtumu. Toks pasiekimas per pirmąsias 44 sezono rungtynes – geriausias NBA istorijoje.

Visgi žinant G. Popovičių ir „Spurs“ mentalitetą, klubas veikiausiai nesieks specialiai pagerinti legendinio „Bulls“ rekordo. Tačiau aišku kaip dieną – „Spurs“ komanda tikrai turi galimybes tai padaryti.

Galbūt po šios nakties mačo ir nebus galima spręsti, kuri komanda geresnė, nes „Spurs“ gretose dėl dešinio kelio skausmų nežais veteranas Timas Duncanas, tačiau jeigu Vakarų konferencijos finale susitiks „Warriors“ ir „Spurs“ (o greičiausiai taip ir atsitiks), galima bus drąsiai sakyti, kad tikrasis NBA finalas įvyko būtent tarp šių komandų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)