Pirmasis mačas vyks Ventspilyje, o atsakomasis – balandžio 1 dieną Šiauliuose.

Kovo 25 d. tiesioginės transliacijos iš Ventspilio pradžia – 17.40 val. Šiauliečiai BBL čempionais tapo pernai, o „Ventspils“ klubas – užpernai. Ir praėjusį, ir užpraėjusį sezoną šios komandos kovojo ketvirtfinalyje. Abi serijos vyko dramatiškai. Pastaruosius keletą metų šie klubai nuolat kaunasi tarpusavyje.

2010 metais „Šiaulių“ su „Ventspils“ akistata BBL mače dėl trečiosios vietos baigėsi skandalu. Tuometis šiauliečių žaidėjas Vytautas Šarakauskas atliko taiklų metimą aidint sirenai.

Latviai, kurie buvo įsitikinę, jog rezultatyvią ataką varžovai surengė jau pasibaigus laikui, pateikė protestą. BBL vadovai nutarė, jog rungtynes reikia peržaisti. „Ventspils“ krepšininkai su tuo nesutiko ir išvyko namo. Iš pradžių jiems buvo įskaitytas techninis pralaimėjimas, 0:20, bet paskui BBL vadovai nutarė bronzos medalius įteikti abiem ekipoms.

Šį BBL čempionatą „Šiauliai“ ir „Ventspils“ pradėjo nuo atkrintamųjų varžybų – aštuntfinalio. Jame dabartiniai finalo dalyviai eliminavo Estijos klubus: šiauliečiai – „Piarnu“, o „Ventspils“ – „Rapla“.

Ketvirtfinalyje Gedimino Petrausko auklėtiniai pranoko „Lietkabelį“, o Latvijos ekipa – Tamperės „Pyrinto“ (Suomija) krepšininkus. Pusfinalyje „Ventspils“, kurį treniruoja buvęs Vilniaus „Lietuvos ryto“ žaidėjas Robertas Štelmaheris, lengvai įveikė Estijos vicečempionę Tartu „Rock“ komandą, o „Šiauliai“ per dramatišką kovą palaužė Utenos „Juventus“ pasipriešinimą.

Mažajame finale santykius aiškinsis „Rock“, kuriam atstovauja Augustas Pečiukevičius ir Karolis Petrukonis, bei „Juventus“. Pirmoji dvikova vyks kovo 25 d. Estijoje, o antroji – balandžio 2 d. Utenoje. Antrąsias rungtynes transliuos „Viasat Sport Baltic“.

Šias BBL pirmenybes pradėjo 21 klubas.