Nors prie komandos vairo atsistojus Giedriui Žibėnui reikalai vietiniame fronte susitvarkė, „Ryto“ vadovybė žiūri į priekį.

Vilniaus krepšinyje ir pačiame „Ryto“ klube netrukus turėtų pūstelėti permainų vėjai – artėjama prie derybų su Sostinės krepšinio mokykla pabaigos. Jeigu sandoris įvykis, SKM perims pusę dabartinio stambiausio „Ryto“ dalininko Dariaus Gudelio valdomų dalių.

Tiesa, DELFI TV laidoje „Krepšinio zona“ viešėjęs minėtos mokyklos steigėjas Andrius Čerškus tikino, kad džiaugtis dar anksti, nes susitarimas kol kas oficialiai nepasiektas.

„Derybos vis dar tęsiasi, yra daug detalių, kurias reikia suderinti. Prieš parduodant dalis turi įvykti dalininkų susirinkimas. Be to, teisininkai turi paruošti visas sutartis. Be abejo, ir mums patiems dar reikia sutarti dėl viso koncepto ir atsakomybių. Parašai dar nesudėti, todėl būtų anksti tuo džiaugtis ar kažką garsiai skelbti. Pasidžiaugti galima tik suo pozityviu keliu, kad vyksta diskusijos.

Kaip bus valdomas klubas, irgi dar yra derybų objektas. Pagal tai, ką kalbame, Vilniaus miesto savivaldybė turėtų tapti didžiausia dalininke, jos rankose atsidurtų kamuolys ir visi lemiami sprendimai. Bet tam, kad būtų išvengta chaoso klubo valdyme, šalių atsakomybės ir funkcijos turi būti užfiksuotos sutartyje“, – tikino A. Čerškus.

Paklaustas, koks yra jo santykis su prieštaringai vertinamu D. Gudeliu, SKM atstovas kategoriškai atsakyti negalėjo.

„Suėtinga pasakyti, kaip vertiname jo darbą. Matote, kad klubo rezultatai šį sezoną nėra patys geriausi. Tikslai neįgyvendinti – komanda nepateko nei į FIBA Čempionų lygos atkrintamąsias, nei į Karaliaus Mindaugo taurės Finalo ketverto turnyrą. Dabar LKL čempionate yra nebloga serija, žiūrėsime, kaip baigsis sezonas ir, ar žaisime finale. Tada ir skaičiuosime viščiukus.

O iš to, ką apie Darių skaitėme knygose ar spaudoje, žinote, sunku kažką teigti. Atrodo, kad žmogus nori padėti krepšiniui, yra suinteresuotas tuo. Gal tik trūksta kompetencijos, geros komandos ir žinių, bet tai galima labai lengvai pakeisti – prisijungus stiprius, patikimus partnerius ir suformavus gerą kolektyvą“, – šyptelėjo SKM steigėjas.

„Sulaužyti pasitikėjimą paprasta, o atkurti – žiauriai sunku. Nepasitikėjimas iš sirgalių ir verslo atstovų – lyg sužeistas Achilo kulnas, kurį reikia gydyti“, – vėliau pridūrė jis.

Primename, kad po „Ryto“ dalininkų pertvarkos stambiausias paketas būtų savivaldybės rankose, o D. Gudelis ir SKM turėtų po lygiai dalių.

Visa laida „Krepšinio zona“ – vaizdo įraše.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)