Kokie „Raketų“ su Donatu Motiejūnu šansai pateikti didžiulę sensaciją ir eliminuoti pagrindinius šio sezono favoritus bei dabartinius NBA čempionus? Jeigu tikėtume ESPN prognoze – vos 3 procentai prieš 97-is (prasčiau vertinamos tik Memfio „Grizzlies“ galimybės prieš San Antonijaus „Spurs“ – 2 prieš 98-is proc.).

Jeigu žiūrėtume į nuogą statistiką – irgi ne ką daugiau: „Warriors“ prieš „Rockets“ laimėjo 11 iš 12-os paskutinių tarpusavio mačų, įskaitant visus keturis šį sezoną (123:101, 112:92, 114:110 ir 123:110).

Be to, skirtumas tarp „Warriors“ ir „Rockets“ šiemet iškovotų pergalių – 32 – yra antras didžiausias tarp visų atkrintamųjų porų nuo pat 1986 metų, kai tarpusavyje susitiko Bostono „Celtics“ (67/15) ir Čikagos „Bulls“ (30/52).

Tačiau juk būtent „Warriors“ ir „Rockets“ kovėsi praėjusių metų Vakarų konferencijos finale, o komandų sudėtys per metus beveik nepasikeitė. Tad ar iš tikrųjų teksasiečių šansai nustebinti Ameriką tokie menki?

Portalas thedreamshake.com sutinka, kad serijos favoritai – aiškūs, tačiau skirtingai nei daugelis prognozuoja, kad čia neužteks nei ketverių, nei penkerių rungtynių, nes jei „Raketos“ šį sezoną kada ir buvo pakilime, tai dabar. Be to, puikią formą yra įgijęs Jamesas Hardenas, finišavęs 40, 34 ir 38 taškų pasirodymais, o hjustoniečiai visiškai neturi, ko prarasti, ir tai juos daro pavojingais. Ir kol serijos rezultatas 0:0, vilčių visada yra.

„Turi tikėti, kad gali nueiti visą kelią. Jei esi atkrintamosiose ir negalvoji, kad gali laimėti žiedą, tau čia – ne vieta. Esame profesionalai ir galime laimėti“, – rėžė Joshas Smithas.

Svetainė išskiria tris esmines dvikovas, kurios ir lems, kokia bus ši serija ir į kurią pusę ji pakryps.

Stephenas Curry prieš Patricką Beverley

Akivaizdu, kieno pusėje pranašumas. S. Curry netrukus bus antrą kartą pripažintas naudingiausiu sezono žaidėju (MVP), o P. Beverley nepatektų net tarp 10 geriausių lygos įžaidėjų. Tiesa, balandį jo vidurkiai – jau gana padorūs: 11,5 taško, 4,3 atkovoto kamuolio, 6 rezultatyvūs perdavimai ir 1,7 perimto kamuolio. Ypač įspūdingai Patas pasirodė per paskutinę akistatą su Saramento „Kings“ – atliko net 12 rezultatyvių perdavimų ir perėmė 6 kamuolius.

Ar savo kibia gynyba garsėjantis P. Beverley gali pristabdyti S. Curry? Ne, tai įmanoma. Tačiau jis moka žaisti šiurkščiai ir gali net S. Curry priversti pasijausti nepatogiai, suerzinti, sunervinti jį, o gal net ir traumuoti, kaip kad yra nutikę su Russellu Westbrooku.

Klay Thompsonas prieš Jamesą Hardeną

J. Hardenas šiuo metu žaidžia kone geriausią savo krepšinį karjeroje ir, nors K. Thompsonas dažnai prieš jį ginasi gerai, „Rockets“ lyderis turėtų surinkti savo taškus. J. Hardenas – praktiškai nesustabdomas, nesvarbu, komanda laimi ar pralaimi. Ir tai neturėtų pasikeisti. Tiesa, klaustukų ir nemažų kyla ties barzdočiaus gynyba, nes kas jau kas, bet K. Thompsonas – ne tas žaidėjas, prieš kurį gali pasiilsėti kitoje aikštės pusėje. Pavyzdžiui, pernai Klay vien per trečią kėlinį sugebėjo įsūdyti 37 taškus į „Kings“ krepšį, o šiemet yra pelnęs ir 45 taškus per mačą.

Visgi neaišku, kiek laiko K. Thompsonas ir J. Hardenas prižiūrės vienas kitą, nes „Rockets“ varžovų snaiperiui prižiūrėti veikiausiai mes ir Trevoro Arizos bei Corey Brewerio kortas, leisdami J. Hardenui pasilikti prie mažiau pavojingo Harrisono Barneso, o „Warriors“ ant oponentų lyderio užsiundys praėjusių metų NBA finalo MVP Andrę Iguodalą.

Draymondas Greenas prieš Donatą Motiejūną???

Trigubų dublių mašina (13-a šį sezoną) ir vienas kertinių „Karių“ žaidėjų D. Greenas – ne mažesnis galvos skausmas „Raketoms“. Ką pasiūlyti prieš jį? 21-ą iš 22-iejų paskutinių mačą Hjustono ekipos starto penkete sunkiojo puolėjo pozicijoje pradėjo D. Motiejūnas, tačiau jis aikštelėje praleidžia po mažiau nei 20 minučių ir užleidžia vietą joje Joshui Smithui ar Michaelui Beasley.

D-Mo pasirinkimas neatrodytų toks blogas. Lietuvis gali mesti ir pataikyti iš toli, yra greitas ir gerai skaito varžovų derinius. Thedreamshake.com abejoja, kad mūsiškis gaus daug laiko ir spėja, jog J. B. Bickerstaffas gali kontratakuoti ir prieš D. Greeną išbandyti net T. Arizą.

X faktoriai

Pagrindinis „Warriors“ X faktorius – A. Iguodala, kuris veikiausiai kils nuo atsarginių suolo, bet tikrai gaus pasireikšti prieš J. Hardeną. Jei jam pavyks apsunkinti gyvenimą pagrindinei „Rockets“ žvaigždei ir jis dar pats sugebės būti efektyvus puolime, A. Iguodala gali tapti tikrai svarbiu veiksniu šioje serijoje.

„Rockets“ slaptas koziris – Dwightas Howardas. Kokį jį turės „Raketos“ per lemiamas kovas? Jei tą blyškųjį, kuris buvo šį reguliarųjį sezoną, tuomet serija gali ne neužsitęsti. Bet jei tą, kurį turėjo praėjusių metų atkrintamosiose su 16 taškų, 14,2 atkovotų kamuolių ir 2,3 blokų vidurkiais, Steve'o Kerro kompanijai gali būti nelengva.

Prognozė

„Warriors“ dviženkliu skirtumu laimės pirmas dvejas rungtynes namuose ir kiek atsipalaiduos. „Rockets“ pavyks sušvelninti rezultatą iki 1:2, o ketvirtoje dvikovoje užsiaus J. Hardenas ir išlygins seriją – 2:2. Tuomet „Kariai“ suims save į rankas, spustels pedalą iki dugno ir triumfuos 4:2.

Paskutinė optimizmo dozė

„Rockets“ su kone identiška sudėtimi (prarado tik Pablo Prigionį) praėjusiame sezone 4:1 sutriuškino Dalaso „Mavericks“, 4:3 palaužė Los Andželo „Clippers“, nors atsiliko 1:3, ir metė pakankamai rimtą iššūkį būsimiems NBA čempionams „Golden State Warriors“, kai Vakarų konferencijos finale pralaimėjo pirmus du mačus svečiuose tik paskutinėmis sekundėmis (106:110 ir 98:99), o seriją – 1:4.

Prie viso to reikia pridėti, kad lemiamose kovose „Raketos“ tuomet vertėsi be traumuotų Donato Motiejūno ir Patricko Beverley, o Hjustono klubo savininkas Leslie Alexanderis pareiškė, kad su jais „Rockets“ būtų patiesę „Warriors“ ir žaidę NBA superfinale su Klivlando „Cavaliers“.

„Manau, kad būtume laimėję seriją, jeigu būtų galėję žaisti D. Motiejūnas ir P. Beverley“, – pareiškė L. Alexanderis.

Ne toks tikras tokia baigtimi buvo D-Mo.

„Negali žinoti, kas būtų, jeigu būtų. koks būtų žaidimas, bet jie geriau žaidė ir skirstė kamuolį. Viena iš pagrindinių jų pergalės priežasčių ir buvo geras komandinis puolimas bei dalinimasis kamuoliu“, – kalbėdamas su DELFI teigė D. Motiejūnas.

Beje, D-Mo kol kas atkrintamosiose varžybose atakuoja 100 procentų taiklumu: jis pataikė abu dvitaškius ir vienintelę baudą per 5 min., kurias žaidė pirmame serijos su Oklahomos „Thunder“ susitikime 2013 m.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)