Už dvyliktuko borto vėl liko du jauniausi rinktinės žaidėjai – Laurynas Birutis ir Arnoldas Kulboka.

„Nusprendėme remtis tais pačiais dvylika žaidėjų, kuriais rėmėmės rungtynėse su Kosovu. Buvo kažkokių minčių, bet visgi apsisprendėme nekeisti dvyliktuko. Kalbant apie šiuos jaunus krepšininkus, tai yra ateities žaidėjai ir, manau, netolimoje ateityje jiems atsivers šansas“, – pabrėžė D. Adomaitis.

Lietuvos rinktinė vakar Prištinoje 99:61 sutriuškinusi Kosovo rinktinę, šįvakar „Švyturio“ arenoje jau surengė vakarinę treniruotę ir pasidalijo mintimis apie sekmadienio varžovą – Lenkijos rinktinę.

„Klaipėdoje mes tikimės labai didelio palaikymo, pilnos „Švyturio“ arenos sirgalių. Žinau kaip klaipėdiečiai myli krepšinį, kaip žiūrovai čia lankosi Lietuvos krepšinio lygos (LKL) ir FIBA Čempionų lygos rungtynėse. Tikimės kažko panašaus“, – vylėsi Lietuvos rinktinės vyr. treneris.

– Treneri, kokie būtų rungtynių su Lenkija akcentai?, – spaudos konferencijoje buvo paklausta D. Adomaičio.

– Pirmiausia, turime individualiai gynyboje sužaisti taip, kaip sužaidėme antroje rungtynių pusėje su Kosovu. Turi būti gera koncentracija gynyboje.

Lenkai žaidžia komandinį žaidimą, yra susižaidusi komanda, nes jau ketverius metus rungtyniauja beveik tos pačios sudėties, dirba tas pats treneris. Taigi, jie vienas kitą puikiai pažįsta ir supranta. Tie mūsų akcentai individualioje gynyboje bus pagrindiniai dalykai.

– Nėra A. J. Slaughterio, Adamo Waczynskio, ar labai pasikeitė Lenkijos rinktinės žaidimo braižas lyginant su Europos čempionatu?

– Lenkų žaidimo braižas yra išlikęs tas pats, tie patys deriniai, jų kiekis didelis, taip kad tendencijos yra aiškios. Yra Mateuszas Ponitka, kuris yra lyderis komandos, praėjusiose rungtynėse gerai į žaidimą nuo suolelio įsijungė Michalas Sokolowskis, kuris buvo X faktorius. Taigi, bus labai svarbi individuali ir komandinė gynyba.

– Per trejas dienas žaisite antras rungtynes. Kaip vyksta fizinio atsistatymo procesas?

– Viskas yra tvarkoje. Akcentavome prieš rungtynes: mes turime dvylika žaidėjų, mes pasitikime visais žaidėjais ir niekas nežais daug – dešimt, penkioliką, dvidešimt minučių. Tą pavyko įgyvendinti, taip, manau, bus ir sekmadienį.

– Ar duos naudos tai, kad pats žaidėte ir dirbote Lenkijoje? Juk labiau pažįstate patį Lenkijos krepšinį.

– Gal yra lengviau, kai individualiai analizuoji žaidėjus. Kai kuriuos krepšininkus yra pačiam tekę treniruoti, prieš kitus – žaisti. Čia galbūt naudinga – galima duoti patarimų savo žaidėjams.

– Koks yra bendras lenkų žaidimo braižas? Ką jie daro tokio specifinio?

– Sunku pasakyti, ar tai yra lenkiško žaidimo braižas. Tai daugiau amerikietiško žaidimo braižas. Lenkijos komanda remiasi labai dideliu kiekiu derinių, nori žaisti labai greitai ir turi žaidėjų, kurie gali žaisti greitai. Tad tai nelabai lenkiškas žaidimo stilius.

– Pats trenerio karjerą pradėjote Lenkijoje. Kokius jums kelia atsiminimus?

– Tik geriausius, nes tai buvo naujas etapas gyvenime, nauji iššūkiai. Sutikau begalę įdomių ir gerų žmonių, kurie iki šiandien yra mano geri draugai, taip kad atsiminimai – išties geri.

Sekmadienį „Švyturio“ arenoje Lietuvos ir Lenkijos rungtynių pradžia – 19.30 val.


Lietuvos krepšinio rinktinės tvarkaraštis pasaulio čempionato atrankoje
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)