Tokio slogaus starto šiame tūkstantmetyje „Žalgiris“ (0/8) dar niekada neturėjo. Lygiai taip pat klaiki buvo ir dvikovos su Berlyno ALBA (3/5) pradžia.

Du iš po krepšio pramesti metimai, du vokiečių atsarginio Beno Lammerso išrašyti blokai – žalgiriečiai pradėjo tarsi tikri Eurolygos pastumdėliai.

Ir daug mažiau šokiruoja galutinis rezultatas – nesėkmė 71:79. Nors tai ir buvo pirmas kartas kauniečių istorijoje, kai nepavyko apginti namų sienų nuo „albatrosų“. Nors pastaruosius „Žalgiris“ prieš tai ir buvo įveikęs tris kartus iš eilės.

Mūsų žaidėjai – „minkšti“, nori žaisti prašmatniai. Tiesa ir tai, kad esame lėti. Bet turime padėti vienas kitam gynyboje, laiku prasižengti. Laimėti žaidžiant prašmatniai talento mums tikrai neužtenka.
Jure Zdovcas

„ALBA buvo geresnė komanda – mes bandėme, bet tikrai nesame tokio lygio, kad nugalėtume kartu ilgai žaidžiančius varžovus. Netekome Jankio, kuris šįvakar būtų labai padėjęs po krepšiu, o nauji žaidėjai tikrai dar nėra pasiruošę rungtyniauti. Tiesiog nežaidėme kokybiškai, daug prametėme, žaidėjai atrodė šiek tiek išsigandę. Žinojome, kaip gerai ALBA kovoja dėl kamuolių puolime, bet vis tiek leidome tai daryti, ne visi mūsų žaidėjai gynyboje šokdavo prie atšokusio kamuolio“, – sunkiai dūsaudamas susitikimą komentavo J. Zdovcas.

Delfi paklaustas apie tragišką mačo pradžią, slovėnas teigė, jog nuolat konkurentų mušama komanda prarado pasitikėjimą savimi.

„Prametėme labai daug net patogių metimų. Atrodo, kad žaidėjams trūksta pasitikėjimo. Šiose rungtynėse juos slėgė didelis spaudimas – po septynių nesėkmių žaidėme namuose, visi galvojo, kad turime laimėti. Gal ir sėkmės stokojome, nežinau. Ji tikrai nuo mūsų nusisukusi.

Turime patyrusių žaidėjų, turime ir naujokų, dėl kurių jaunystės kyla bėdų baudos aikštelėje. Marekas Blaževičius kovoja, bet teisėjai jo negerbia, Joshas Nebo dar naivus tokiame lygyje. Tyleris Cavanaugh iš esmės žaidė gerai, pastaruoju metu jis pasitempė, bet to neužtenka. Mums trūksta kai kurių žaidėjų – ne visi dabar demonstruoja tinkamą lygį.

Ar įmanoma jį pakelti? Tikiu, kad taip. Sunku pakeisti žmogaus charakterį ar išgauti automatizmą neturint daug laiko treniruotėms, bet aš reikalausiu, kovosiu, nėra kitų variantų. Mums būtina rasti kelią, kaip sugrąžinti jiems pasitikėjimą savimi. Nelengva, bet turiu būti pozityvus. Vakare po pralaimėjimo visada sunku, bet kaskart išaušus naujam rytui randu motyvacijos judėti į priekį. Privalome būti konkurencingi, surinkti aštuonis ar devynis žaidėjus, galinčius deramai rungtyniauti ir gynyboje, ir puolime“, – kalbėjo J. Zdovcas.

Ypač atvirai apie komandos problemas jis prabilo paklaustas apie pražangų statistiką: šeimininkai penktadienį taisykles pažeidė kone dvigubai dažniau nei varžovai (22), o patys metė vos 4 baudų metimus.

„Kalbėjome apie tai rūbinėje. Ši ekipa tiesiog nesukurta būti agresyvi, tokios jau žaidėjų charakteristikos. Pirmiausia, patys nesiginame agresyviai, nepasiūlome nuo pirmos minutės deramo kontakto lygio. Dėl to vėliau teisėjai fiksuoja kiekvieną prisilietimą. Nors šiandien kai kurie švilpukai man tikrai buvo keisti, bet ką padarysi.

Mūsų žaidėjai – „minkšti“, nori žaisti prašmatniai. Tiesa ir tai, kad esame lėti. Bet turime padėti vienas kitam gynyboje, laiku prasižengti. Laimėti žaidžiant prašmatniai talento mums tikrai neužtenka“, – dėstė 54-erių specialistas.

„Žalgiriui“ kankinantis aikštėje, jo arenos tribūnose pamažu jau žiojasi tuščios spragos. Rungtynes su ALBA Nemuno saloje stebėjo 8,2 tūkst. žiūrovų: tūkstančiu mažiau nei praėjusioje žalių ir baltų namų dvikovoje ir visais dviem – nei pirmajame sezono mače savoje aikštėje.

Nusivylimas – didelis, ir J. Zdovcas tikina širdyje jaučiantis tą patį.

„Nuo pat mano atvykimo mums labai nesiseka su traumomis, tvarkaraštis – taip pat neparankus: vis žaidžiame su komandomis, kurioms reikia pasitempti, į kurių gretas po traumų grįžta žaidėjai. Bet niekam nerūpi pasiteisinimai. „Žalgiris“ tokio rezultato negali turėti. Man pačiam labai apmaudu“, – sakė slovėnas.

Iš dviejų šią savaitę į Kauną atvykusių naujokų ant parketo debiutavo tik Zoranas Dragičius, per 9 min. taškais nepasižymėjęs, atkovojęs 2 ir perėmęs 1 kamuolį. Tuo metu Tai Websteris buvo registruotas rungtynėms, bet nuo atsarginių suolo nepakilo.

„Zoranui buvo sunku: treniruotėse dar galima atsipalaiduoti, o rungtynėse – jau kitaip. Jis nežino sistemos, ir kai tik kur nors suklysdavo, ALBA iškart mus baudė. Faktas ir tai, kad atsivežėme žaidėjus, kurie pradėjo sezoną be klubo. Tai – visai kas kita nei pasikviesti naujoką iš kitos komandos. Jie dar tikrai nepasirengę žaisti tokiu intensyvumu“, – svarstė J. Zdovcas.


Prieš tai septynerius metus ALBA atstovavęs buvęs Berlyno ekipos kapitonas Nielsas Giffey į tautiečių krepšį įmetė 5 taškus, atkovojo 4 ir perėmė 2 kamuolius.

Šeimininkai penktadienį vertėsi be traumuotų Pauliaus Jankūno ir Joffrey Lauvergne'o, ALBA trūko tik neseniai po sudėtingos kelio traumos atsigavusio Stefano Peno.

Pergalių ir pralaimėjimų balansas komandų tarpusavio susitikimų istorijoje – vis dar palankesnis kauniečiams, laimėjusiems 6 iš 11 rungtynių.

„Žalgiris“ po savaitės Eurolygos sezoną tęs svečiuose pas Madrido „Real“ (Ispanija), ALBA priims nugalėtojų titulą ginantį Stambulo „Anadolu Efes“ (Turkija).


Standings provided by SofaScore LiveScore



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (316)