Trečiame ketvirtyje ir 14 taškų skirtumu atsilikę žalgiriečiai mintyse jau jau buvo Eurolygos turnyre, kuris startuoja kitą savaitę. Visgi savų sirgalių palaikomi žaliai-balti spėjo laiku susisgribti ir panaikinti prieš lemiamą kėlinį dar turėtą 8 taškų deficitą.

„Blogos rungtynės su trimis blogais kėliniais ir vienu geru. Prasta koncentracija ir labai daug klaidų, kurios buvo net neišprovokuotas. Gal kažkiek siurprizas buvo agresyvus jų dvigubinimas gynyboje arčiau krepšio. Nesinorėtų, kad komanda žaistų tik vieną kėlinį. To neužteks ne tik Eurolygoje, bet ir LKL“, – nepasitenkinimą saviškių pasirodymu spaudos konferencijoje reiškė Kazys Maksvytis.

„Paaiškinimo neturiu – greičiausia, kad atsipalaidavimas. Bandysime tai eliminuoti. Nebuvau patenkintas ir rungtynėmis su Utenos komanda. O šiandien buvo dar blogiau. Kažkiek išsiderinome iš ritmo ir ieškome pasiteisinimų. Bet sezono pradžia ir labai sveika tokios rungtynės prieš Eurolygos startą“, – svarstė „Žalgirio“ treneris.

„Nerimo tai sukelia. Tikiuosi, kad bus kaip šaltas dušas ir į tuos ženklus atsižvelgsime“, – vylėsi jis.

K. Maskvytis atskleidė, kad žalgiriečiai Eurolygą pradės be papildymo.

„Supergreita paieška baigėsi, kadangi užsidarė galimas Eurolygos žaidėjų perėjimas iš vienos komandos į kitą. Taigi tas greitasis variantas nepavyko. Dabar ieškosime to, kol rasime gerą – gali būti greitai, o gali tai ir užsitęsti. Tiesiog norime gero ir rimto žaidėjo“, – pasakojo specialistas.

„Kiek galėjom, tiek žaidėm, o po to pavargom ir nebesusikūrėm gerų progų metimams. Patys viską matėte, mažai ką čia reikia pridėti, man atrodo.

Aš už kitą komandą negaliu pasakyti, ar ji susikaupusi ir motyvuota, ar ne, bet jie vis tiek parodė savo klasę ketvirtame kėlinyje“, – sakė pasvaliečių strategas Aurimas Jasilionis.

Šeimininkai vertėsi be Kevarriuso Hayeso, o svečiams padėti negalėjo pagrindinis įžaidėjas Jordanas Watsonas.

Nugalėtojams dvigubą dublį surinko Laurynas Birutis, kurio sąskaitoje – 12 taškų, tiek pat atkovotų kamuolių ir 19 naudingumo balų. Rezultatyviausias žalgirietis – 16 taškų pelnęs Danielius Lavrinovičius.

10 taškų, po 5 rezultatyvius perdavimus bei atkovotus kamuolius bei 3 perimtus kamuolius surinkęs Arnas Butkevičius taip pat buvo naudingas – pasižymėjo 18 naudingumo balų.

Pralaimėtojų gretose rezultatyvumu išsiskyrė Brandonas Tabbas. 6 tritaškius iš 12 realizavęs amerikietis iš viso pelnė 26 taškus, 19 iš jų – per pirmą mačo dalį.

„Žalgiris“ artėjančią savaitę startuos Eurolygoje, o kitą pirmadienį Telšiuose susikaus su Mažeikių „M Basket-Delamode“.

„Pieno žvaigždės“ po savaitės namuose priims Jonavos „CBet“ ekipą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją