Žalgiriečiai trečiadienio vakarą Atėnuose 71:73 (15:13, 24:23, 13:17, 19:20) nusileido turnyro lentelės kaimynui „Panathinaikos“ (4-4) su Mariumi Grigoniu.

„Klampios rungtynės, taškas į tašką. Turėjome savo atkarpų, kurias galėjome sužaisti geriau, susikrauti didesnę persvarą, bet klaidos neleido to padaryti. Iš kitos pusės tai buvo vienos tų kovingiausių rungtynių, kur bent šiuo aspektu dėjome žingsnį į priekį ir rungtynes pradėjome nuo gynybos. Tą mes norime daryti kiekvienose rungtynėse, tai turėtų būti mūsų veidas“, – pozityvo rado A. Butkevičius.

„Žalgirį“ stipriausiai skandino klaidos – jų padaryta net 23. Tai – prasčiausias rodiklis šį sezoną.
„Buvo skaudžių klaidų, bet turėtume padėti daugiau įžaidėjams išsivarant kamuolį. Turime pasikalbėti. Nemažai klaidų buvo iš noro įsiveržus perduoti kamuolį, paskirstyti perdavimus. Kokybės pritrūko, bet bent jau buvo kažkoks kamuolio judėjimas ir ne toks statiškumas, kaip buvo įprasta mūsų žaidime“, – ir čia teigiamą pusę įžvelgė puolėjas.

Slogiai pastaruoju metu atrodęs puolėjas žengė į starto penketą ir buvo vienas pastebimiausių žaidėjų „Žalgirio“ gretose – 10 taškų, 8 atkovoti kamuoliai.

Nors paskutinę minutę po puikiai paruošto derinio Brady Manekas tritaškiu išlygino rezultatą (71:71), kitoje aikštės pusėje A. Butkevičius bereikalingai pažeidė taisykles prieš Kostą Slouką. Šis pataikė tik vieną baudą, bet lemiamoje atakoje kamuolį lygioje vietoje prarado Keenanas Evansas, o galutinį tašką padėjo Marius Grigonis.

„Tikrai neplanuota, čia mano kaltė, – pražangą prieš K. Slouką prisiminė A. Butkevičius. – Gal ir negaliu komentuoti teisėjų sprendimo, bet aš turiu savo nuomonę.“

Tai trečios iš eilės rungtynės Eurolygoje, kurias „Žalgiris“ pralaimi paskutinių minučių dramoje – prieš tai nusileista Vilerbano ASVEL (88:91) ir Stambulo „Anadolu Efes“ (82:86).

„Sudėtinga, bet su komanda kalbėjome, kad pralaimime kovodami. Tai nėra taip beviltiška, kaip kartais atrodydavome, o klaidos yra ištaisoma. Kai taip pralaimi, yra apmaudu, bet žvelgi į kitas rungtynes ir ieškai dalykų, kuriuose gali būti geresnis. Manau, kad jeigu išlaikysime tokią kovą ir energiją, tik tokiu atveju galime kažko tikėtis.

Kiekvienoje komandoje pralaimėjimų etape atsiranda abejonių, dvejonių. Pralaimėjimai slegia, bet mums reikia vienų-dviejų geresnių rungtynių, kad kiekvienam žaidėjui įneštų pasitikėjimo“, – įsitikinęs A. Butkevičius.

Liūdesiui ir poilsiui Lietuvos čempionai laiko neturės – penktadienį namie priims Miuncheno „Bayern“ (3-5), kuri namie 94:85 įveikė Belgrado „Partizan“ (3-5) ir pagal pergales pavijo žaliai-baltus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)