Vilniaus komanda tarp į atkrintamąsias varžybas patekusių ekipų užima penktąją vietą (7 pergalės/3 pralaimėjimai), o "Halcon Avenida" klubas – dvyliktą.

„Nors mes užimame aukštesnę vietą nei varžovės, žema ispanių pozicija neatspindi jų pajėgumų. Eurolygoje bet kuri komanda gali laimėti prieš bet kurią“, - sakė Vilniaus TEO komandos treneris Algirdas Paulauskas.

Anot A. Paulausko, Salamankos "Halcon Avenida" turi labai stiprią priekinę liniją, jų žaidimas greitas, atletiškas ir pasižymi tolimais metimais. A. Paulauskas atskleidė, jog aštuntfinalio varžybose Vilniaus TEO komanda laikysis tos pačios taktikos, kaip ir per visas rungtynes – greitas puolimas ir kova dėl atšokusių kamuolių. Vilniaus TEO komandos strategas taip pat stengsis apriboti kai kurių varžovių – Nicole Powell, Nicole Ochlde, Anna Montanana – veiksmus tiek puolime, tiek gynyboje.

Vertindamas lietuvių komandos pasiruošimą, A. Paulauskas teigė, jog visos žaidėjos sveikos, pailsėję ir geros nuotaikos. Anot trenerio, ispanės turi ūgio pranašumą, o pagrindinė Vilniaus komandos stiprybė – geras komandinis žaidimas.

„Jei atsižvelgsime į Eurolygos pradžioje kilusius nesklandumus – Katie Douglas po operacijos negalėjo rungtyniauti pilnu pajėgumu, dauguma krepšininkių dalyvavo pasaulio čempionate, todėl buvo išvargusios – komandos rezultatus reikia vertinti puikiai. Jei seksis ir toliau – džiaugsimės, o jei ne – ir 5-ta vieta – labai geras rezultatas“, - tvirtino TEO Vilnius strategas.

Pirmosios aštuntfinalio rungtynės vyks sausio 30 dieną Vilniuje, antrosios – vasario 2 dieną Salamankoje. Jeigu prireiktų trečiųjų rungtynių, jos vyktų vasario 7 dieną Vilniuje. Į atkrintamąsias varžybas iš kiekvienos grupės pateko 1-5 vietas užėmusios ekipos ir viena geriausia iš šeštąsias vietas užėmusių komandų. Jei Vilniaus TEO komanda laimėtų aštuntfinalį prieš ispanes, ji ketvirtfinalyje susitiktų su Prancūzijos klubų - Monvilio USO ir "Bourges Basket" - mačo nugalėtoja.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją