Kaip artėjant rungtynėms minėjo Š.Jasikevičius, nuo dabar kiekvienos rungtynės Eurolygoje Lietuvos čempionams yra tarsi finalas. Visgi šio finalo kauniečiams laimėti nepavyko.

Pirmasis kėlinys vyko labai nerezultatyviai, tačiau paskutinę sekundę Fernando Buesa arenoje susirinkusius sirgalius ant kojų pakėlė tritaškį per Artūro Milaknio rankas pataikęs Mattas Janningas – 17:12. Tai buvo tarsi nemalonus signalas – tritaškiais šeimininkai svečius terorizavo iki pat rungtynių pabaigos.

Antrą kėlinį „Žalgiris“ pradėjo spurtu 8:0 ir persvėrė rezultatą, tačiau antra ketvirčio pusė svečiams susiklostė tiesiog košmariškai. Ėmę klysti lygioje vietoje ir leidę varžovams pajusti greitų atakų stichiją, 6 minučių atkarpą kauniečiai pralaimėjo 1:20 ir ilsėtis išėjo atsilikdami 25:40.

Per trečią kėlinį „Žalgiris“ stabilizavo žaidimą ir gerokai apkarpė savo deficitą, bet „Baskonia“ svečius toliau baudė tritaškiais iš aikštės kampų ir išliko priekyje saugiu atstumu – 52:59 po 30 min.

Panašus mačo scenarijus buvo ir ketvirtame kėlinyje – nors žalgiriečiai ir bandė alsuoti varžovams į nugarą, galutinai panaikinti varžovų anksti įgyto pranašumo nepavyko.

„Žalgiris“ Vitorijos klubui pralaimėjo jau ketvirtas rungtynes iš eilės – nesėkmingi buvo visi tarpusavio susitikimai šiame ir praėjusiame sezonuose.

Šį kartą „Baskonia“ ekipa pataikė 11 iš 28 tritaškių, o net 5 iš jų įsūdė didžiausiu žalgiriečių skriaudiku tapęs argentinietis Luca Vildoza.

„Žalgiris“ suklydo net 17 kartų, „Baskonia“ ekipa prarado 14 kamuolių.

Po šio pralaimėjimo žalgiriečiai lieka 13-oje turnyro lentelės pozicijoje, o „Baskonia“ išsaugo vietą tarp 8 geriausių turnyro komandų.

Nors teorinių vilčių pasivaržyti dėl vietos aštuntuke dar lieka ir „Žalgiriui“, per likusias 6 rungtynes kauniečiai suklupti nebeturi teisės.

„Žalgiris“: Brandonas Daviesas 13 (5/11 dvit., 5 atk. kam.), Deonas Thompsonas 11, Marius Grigonis 11, Artūras Milaknis 10, Thomas Walkupas 8 (5 atk. kam., 4 rez. perd.), Edgaras Ulanovas 8, Leo Westermannas 5 (5 rez. perd., 4 kld.), Paulius Jankūnas 4, Aaronas White'as 3 taškai.

„Baskonia“: Luca Vildoza 16 (5/8 trit.), Shavonas Shieldsas 14, Vincentas Porier 13, Marcelinho Huertas 11 (7 rez. perd.), Darrunas Hilliardas 5 (10 atk. kam.), Ilimane Diopas 4, Mattas Janningas 3, Patricio Garrino 1 taškas.

Ispanijoje kauniečiai vertėsi be traumas besigydančių ir Lietuvoje likusių Antano Kavaliausko ir Nate'o Wolterso. „Baskonia“ jau kurį laiką yra priversta žaisti be Tornikės Šengelijos ir Jaysono Grangerio.

Kitas rungtynes „Žalgiris“ žais kovo 7 dieną namuose su Las Palmo „Herbalife Gran Canaria“ (Ispanija) ekipa.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (610)