Vietos „Real“ krepšininkai namuose po dramatiškos kovos 87:89 (22:22, 22:26, 20:15, 23:26) nusilenkė Belgrado „Partizan“ ekipai.

Taškas į tašką vykusių rungtynių ketvirto kėlinio pabaigoje šeimininkai pirmavo 80:77, tačiau varžovo pražangą puolime imitavęs Džananas Musa pragulėjo ant parketo, kol Kevinas Punteris smeigė taiklų tritaškį ir dar su Rudy Fernandezo kepštelėjimu – 80:81.

Nors netrukus dvi baudas realizavo tas pats Rudy, kitoje atakoje Dante Exumas įstūmė dar du taškus su pražanga – 82:84. Po sėkmingo reido rezultatą išlygino Nigelis Williamsas-Gossas – 84:84.

Dž. Musa prasižengė atakuodamas, o K. Punteris sumetė abi baudas, bet „Real“ kailį gelbėjo dvitaškį su kontaktu įskraidinęs Gabrielis Deckas – 87:86.

Vis dėlto lemiamas žodis priklausė K. Punteriui, kuris paskutinę sekundę smeigė žudikišką tritaškį – 87:89.

Karališkajam klubui G. Deckas surinko 24 taškus (8/8 dvitaškiai, 0/1 tritaškių, 8/11 baudos, 8 atk. kam.) ir 33 naudingumo balus, o Guerschonas Yabusele – 14 taškų.

Nugalėtojams 26 taškus (5/8 tritaškiai, 6 rez. perd.) sušveitė ir 33 efektyvumo balus sukaupė K. Punteris. 13 taškų pridėjo buvęs žalgirietis Zachas LeDay'us.


Šios poros nugalėtojai turnyro pusfinalyje susigrums arba su „Barcelona“, arba su Kauno „Žalgiriu“, kurie savo santykius pradės aiškintis trečiadienį „Palau Blaugrana“ arenoje.

Antrasis „Barcos“ ir „Žalgirio“ susitikimas penktadienį taip pat vyks Katalonijos sostinėje, o trečiasis po savaitės, gegužės 3 d., – Nemuno saloje.

Jei prireiks ketvirtų rungtynių, jos Kaune bus žaidžiamos gegužės 5 d., o penktosios gegužės 9 d. vėl vyktų Katalonijos sostinėje.

Eurolygos finalo ketvertas Kaune numatytas gegužės 19-21 dienomis.

Eurolygos atkrintamųjų tvarkaraštis, "Žalgiris" - "Barcelona"
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją