Kazio Maksvyčio auklėtiniai namie varžovams nusileido 85:93 (21:29, 23:29, 29:18, 21:17). Abi komandos šiuo metu keliauja skirtingomis kryptimis – „Žalgiriui“ tai buvo trečias iš eilės pralaimėjimas, serbai fiksuoja keturių pergalių seriją.

Lietuvos čempionai šiame susitikime nė karto nepirmavo. Serbijos ekipa išvykoje laimėjo po dviejų mėnesių pertraukos.

„Žalgiris“ vien per pirmą mačo pusę praleido net 58 taškus – tai yra šio sezono antirekordas, o kauniečių gynybos neegzistavimą rodė ir tai, kad „Partizan“ suklydo vos kartą.

93 praleisti taškai – taip pat pakartotas blogiausias sezono rezultatas. Anksčiau „Žalgiris“ tiek taškų leido įmesti tik Madrido „Real“.

„Žalgirio“ negelbėjo ir rezultatyviausios Keenano Evanso karjeros rungtynės – amerikietis pelnė 33 taškus (6/7 dvit., 4/8 trit., 9/11 baud.), atliko 4 rezultatyvius perdavimus ir surinko 38 naudingumo balus.

Jeigu K. Evansas spindėjo, tai kapitonas Edgaras Ulanovas sužaidė liūdniausią mačą – pirmą kartą sezone aikštę paliko be taškų (0/3 dvit.) ir surinkęs -4 naudingumo balus per 27 minutes.

Rūbinėje pertraukos metu kauniečiai užtruko ilgai – į apšilimą sugrįžo likus vos kelioms minutėms iki trečio kėlinio pradžios. O šiam vos prasidėjus K. Maksvytis užsidirbo techninę pražangą po abejotino teisėjų švilpuko, kuris „Partizan“ leido nutolti rekordine persvara 61:44.

Trenerio protestai tęsėsi ir dar po kelių epizodų, o užsikūrusi arena ir žalgiriečiai kilo į šturmą – po tritaškių lavinos ir įspūdingo Rolando Šmito dėjimo priartėjo iki 58:64.

Vis tik po Željko Obradovičiaus minutės pertraukėlės „Žalgiris“ keturias iš eilės atakas nesugebėjo užpulti, o „Partizan“ vėl šovė į priekį ir susikrovę 14 taškų pranašumą užtikrintai įsirašė pergalę, arčiau kauniečius prisileidę tik mačo pabaigoje.

Tai buvo trečia K. Maksvyčio ir Ž. Obradovičiaus tarpusavio dvikova – kol kas visas jas laimėjo tituluočiausias Eurolygos treneris.

Antrojo kėlinio viduryje „Žalgirio“ gretose prisistatė naujokas Austinas Hollinsas, kuris jau pirmoje atakoje pataikė tritaškį.

Rungtynes jis ir pabaigė su 3 taškais (1/3 trit.) per 10 minučių.

Abi komandos neturėjo stipriausių sudėčių – „Žalgiriui“ nepadėjo Arnas Butkevičius, Brady Manekas ir Lukas Lekavičius. Svečiai vertėsi be Aleksa Avramovičiaus, Franko Kaminsky ir Urošo Trifunovičiaus.

Kita savaitė Eurolygoje – dviguba. Trečiadienį „Žalgiris“ vyks į Stambulą, kur lauks „Fenerbahče“ su Šarūnu Jasikevičiumi, o penktadienį namie pasitiks Roką Jokubaitį ir „Barceloną“.

„Žalgiris“: K. Evansas 33, R. Šmitas 18, T. Dimša 11, K. Hayesas 6, D. Giedraitis 5, D. Lavrinovičius 4, L. Birutis ir A. Hollinsas po 3, E. Sumneris 2, E. Ulanovas 0.

„Partizan“: K. Punteris 22, P. Dozieras 16, J. Nunnally 14, Z. LeDay 13, B. Caboclo 12.


Standings provided by Sofascore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)