Po pirmųjų lygių 10 min. aikštės šeimininkai surengė spurtą ir atsiplėšė nuo varžovų. Įpusėjus dvikovai 50:37 pirmavusi Tekančios saulės šalies rinktinė apsukų nemažino ir po pertraukos skirtumą padidino iki 20 taškų (70:50).

Prie tokio rezultato stipriai prisidėjo taiklūs Keisei Tominagos tritaškiai metimai (iš viso 6/8), varę varžovus į neviltį. Tiesa, po tokio siautulio ir griausmingo savų sirgalių palaikymo japonai atsipalaidavo.


Žaliojo kyšulio atstovai paskutiniame kėlinyje spurtavo 13:0, o pirmuosius taškus aikštės šeimininkai pelnė tik praėjus 7 min. Atrodė, kad šventė Okinavoje galėjo baigtis labai liūdnai.


Dramatiškoje ir karštų emocijų nestokojusioje pabaigoje pergalę savo rankose aikštės šeimininkai vis dėlto sugebėjo išsaugoti, o tašką taikliu tolimu metimu dvikovoje padėjo Joshua Hawkinsonas.

Visas rungtynes žaidęs pastarasis iš viso pelnė 29 taškus (5/6 dvitaškiai, 4/8 tritaškiai, 7/8 baudos), atkovojo 7 kamuolius, atliko 4 rezultatyvius perdavimus ir surinko 37 naudingumo balus.

Ne pačias geriausias rungtynes žaidęs Žaliojo kyšulio rinktinės lyderis W. Tavaresas surinko dvigubą dublį. Madrido „Real“ žvaigždė pelnė 11 taškų (3/11 dvitaškiai, 5/7 baudos), atkovojo 14 kamuolių ir surinko 20 naudingumo balų.

Ši pergalė atnešė Japonijai ir tiesioginį kelialapį į Paryžiaus olimpines žaidynes kitais metais.

Japonija: Joshua Hawkinsas 29 (37 naud.b.), Keisei Tominaga 22. Yuki Kawamura 14, Youta Watanab 5 (10 rez.p.).

Žaliojo kyšulio salos: Walteris Tavaresas (14 atk.k., 20 naud.b.) ir Shane'as Da Rosa po 11, Ivanas Almeida ir Patrickas Lima po 10.

Japonai turnyro starte 63:81 nusileido Vokietijos rinktinei, 89:109 pralaimėjo australams ir 98:88 įveikė Suomijos nacionalinę ekipą. Antrajame etape klasifikacinėse varžybose dėl 17-32 vietų vieni iš planetos pirmenybių šeimininkų 86:77 nugalėjo Venesuelą.

Savo ruožtu Žaliojo kyšulio salų atstovai su savo žvaigžde Walteriu Tavaresu turnyre šventė tik vieną pergalę prieš Venesuelą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją