Katalonai tiksint paskutinėms antrųjų ketvirtfinalio rungtynių su Sankt Peterburgo „Zenit“ klubu sekundėms tik akimis palydėjo pergalingu svečiams galėjusį tapti Kevino Pangoso metimą iš vidutinio nuotolio.

„Barcos“ laimei, buvusio žalgiriečio bandymas buvo kiek per trumpas ir komandoms teko žaisti pratęsimą, kurio metu šeimininkai galiausiai įrodė savo pranašumą 81:78 ir išlygino dramatiškai besiklostančios serijos iki trijų pergalių rezultatą – 1:1.

Bent kol kas sausas iš balos išlipęs Šarūnas Jasikevičius po susitikimo ne tik turėjo pastabų saviškiams, bet ir atidavė pagarbą varžovams.

„Manau, žaidėme gerą krepšinį, bet tikiu, kad mus per daug slėgė spaudimas. Man atrodo, kad mūsų vaikinai nesupranta vieno esminio dalyko – kad ketvirtfinalyje ir turi būti sunku. Juk kaunamės su labai gera komanda dėl vietos Finalo ketverte. Be abejo, buvome nervingi dėl to, kad pralaimėjome pirmą dvikovą.

Nekovojome gerai. Išsikasėme sau duobę, iš kurios patys ir turime išsikabaroti. „Zenit“ žaidžia neįtikėtinai. Nors mūsų gynyba yra pakankamai nebloga, nuo pat pirmųjų rungtynių trečiojo kėlinio jie pataiko tiesiog neįsivaizduojamus metimus. Turime tai iškentėti ir išsikapstyti iš šios sudėtingos situacijos“, – sakė Šaras.

Tuo metu „Zenit“ strategas Xavi Pascualis graužėsi dėl neišnaudotos auksinės progos šiuo metu pirmauti serijoje 2:0.

„Rungtynių pabaigoje laikėme kamuolį savo rankose ir galėjome išplėšti pergalę. Ką galiu pasakyti? Mums nepavyko, bet atlikome tokį metimą, kokio ir norėjome. Turėjome galimybę. Per pratęsimą taip pat naudojomės savo pranašumais, bet viena mūsų klaida buvo, ko gero, esminė. Nepaisant to, didžiuojuosi savo komanda ir tuo, kaip ji kovojo“, – teigė X. Pascualis.

Įdomu, kad katalonai beveik pusę visų savo taškų surinko baudų metimais (pataikė 37 iš 44), kai Rusijos atstovams tokia teisė apskritai buvo suteikta tik 19 kartų (realizavo 15).

Dabar serija keliasi į Sankt Peterburgą, kur kitą trečiadienį ir penktadienį vyks trečias bei ketvirtas mačai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (103)