Pirmasis koncertas nebuvo sklandus, bet baigėsi laimingai – antradienį „Žalgiris“ namuose 77:71 pasiekė revanšą prieš Berlyno ALBA, nutraukdamas šešių nesėkmių seriją Eurolygoje.

A. Trinchieri į Kauną atvyko išvakarėse ir prieš mačą vadovavo vienintelei treniruotei.

„Tų emocijų, kuriomis jis garsėja, mes dar nematėme. Pasikalbėjome apie tai, ką treneris įsivaizduoja kitaip, ir tiek“, – sakė Tomas Dimša, anot kurio, vienas pirmųjų A. Trinchieri prašymų buvo spartinti žaidimo tempą.

Vis dėlto žaidėjai jau atkreipė dėmesį į kitą italo savybę, kurią puikiai žino ir Senojo žemyno krepšinį aprašantys žurnalistai.

„Jis mėgsta analogijas, vaizdžiai išaiškina savo mintis. Man pasirodė, kad jis taip daro, nes nori būti suprastas kiekvieno, kadangi visi mes skirtingai priimame informaciją. Ir jis tikrai turi daug medžiagos tokiai bendravimo manierai“, – šyptelėjo Kevarriusas Hayesas.

Delfi paklaustas, ar pastebėjo, kad naujojo trenerio ego – didesnis nei pirmtako, vidurio puolėjas iš JAV trūktelėjo pečiais.

„Po vienos dienos sunku pasakyti, kokio dydžio jo ego. Bet matėsi, kad jis tikrai nori laimėti“, – atsiliepė K. Hayesas.


„Esame pažįstami tik vieną dieną, bet atrodo, kad A. Trinchieri galbūt yra šiek tiek smarkesnio charakterio. K. Maksvytis – malonus žmogus, nors per rungtynes irgi užsiveda.

A. Trinchieri – tiesmukas, pasako, ko tikisi iš tavęs. Pirmose rungtynėse jis patikėjo daug atsakomybės patiems žaidėjams – nubraižė kelis naujus derinius, bet per vieną dieną kažin ko juk nepakeisi. Treneris pabrėžė, kad svarbiausia mums patiems rasti savyje valios nugalėti. Tai ir padarėme“, – sakė Edmondas Sumneris.

Tik prieš mėnesį „Žalgirį“ papildęs gynėjas juokėsi, jog pastaraisiais metais jo atstovaujamos komandos nuolat keičia trenerius – rokiruočių būta ir Indianos „Pacers“, ir Bruklino „Nets“ klubuose.

Iš NBA pirmą kartą į Europą atvykęs amerikietis nespėjo nė kaip reikiant apšilti kojų, o jau teks virškinti papildomą naujovių porciją.

„Tik buvau pradėjęs prisitaikyti prie man naujos krepšinio sistemos, ir vėl permainos. Nežinau, kaip smarkiai A. Trinchieri ruošiasi keisti mūsų žaidimą, pamatysime. Bet toks jau gyvenimas. Jeigu čia būtų visi man skirti sunkumai, sakyčiau, kad mano gyvenimas – labai lengvas. Šiaip man patinka įvairovė, patinka susidurti su skirtingais krepšinio stiliais. Vien jau žaidimas Eurolygoje man – vienas malonumas“, – dėl situacijos, į kurią pateko, nesiskundė E. Sumneris.


Beje, jis buvo vienas tų, kuriems A. Trinchieri debiutiniame mače apkarpė žaidimo laiką (10 min.).

Nors Eurolygos naujoko minutes ribojo ir K. Maksvytis, antradienį jos nesiekė vidurkio. Pradėjęs starto penkete ir du tolimus metimus iškart pataikęs E. Sumneris netrukus dusyk prasižengė, sėdo ant atsarginių suolo pirmam kėliniui neįpusėjus ir sugrįžo tik trečio pabaigoje.

Pats krepšininkas teigė, jog pauzė buvo tokia ilga, kad spėjo „sužvarbti“, ir antrąją pamainą ant parketo užtemdė kelios klaidos.

„Sėdėjau ant suolo beveik pusvalandį ir paskui nebejaučiau žaidimo ritmo. Nemalonu, bet tai tik vienas mačas. Bus rungtynių, kai žaisiu daug, o šįkart anksti prisirinkau pražangų, keli kiti vaikinai, išėję vietoje manęs, žaidė gerai.

Esu nugalėtojas, man svarbiausia, kad laimėjome, o kitkas nerūpi. Kad ir visada noriu žaisti, mane labiau graužia tai, kad mačo pradžioje du kartus „pigiai“ prasižengiau“, – nedejavo E. Sumneris.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)