Prieš dvejus metus abi komandos dar žaidė antrame divizione ir atkakliai kovojo dėl patekimo į pirmąjį. Tada „Lituanica“ triumfavo ir tapo diviziono nugalėtojais. Praėjusiame sezone lietuvaičiai varžovams iš Lankašyro po atkaklių kovų nusileido abu kartus. Todėl pastaroji akistata buvo su keršto prieskoniu.

Rungtynės prasidėjo taikliu Aušrido Petraičio metimu iš po krepšio, į kurį varžovai iš karto atsakė tolimu metimu. Tai buvo pirmasis ir paskutinis kartas, kuomet „Spinners“ komanda buvo priekyje. Žaidimo kontrolę perėmusios „Lituanica“ ekipos gretose nesulaikomai rungtyniavo komandos naujokas Mantas Gūžys, vis atsidurdavęs greitų atakų smaigalyje. Po pirmų dešimties minučių lietuviai pirmavo 21:13.

Antro ketvirčio pradžioje „Lituanica“ kelis sykius suklydo, o varžovai ėmė žaisti kiek aktyviau. Net 215 cm ūgio „Spinners“ centro lietuviams niekaip nesisekė sustabdyti. Visgi tai nesutrukdė iki pertraukos dar labiau padidinti atotrūkio – 42:30.

Po pertraukos „Lituanica“ snaiperiams pagaliau atsirišo krepšys – po tritaškį pataikę Edvardas Vetrenka ir M. Gūžys sukrovė net 18 taškų persvarą. Per likusį laiką lietuviai varžovams neleido ne pasvajoti apie pergalę ir triumfavo rungtynes laimėdami net 87:62.

26 taškus nugalėtojams pelnė komandos lyderis Aušridas Petraitis, 25 pridėjo Mantas Gūžys, po 18 – Edvardas Vetrenka ir Tomas Grybauskas.

Kitą savaitgalį „Lituanica“ krepšininkų laukia dvejos rungtynės: šeštadienį prieš Verdingo „Thunder“, o sekmadienį – prieš Kento „Crusaders“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)