Per ilgametę trenerio karjerą net 605 Ispanijos čempionato rungtynėse komandoms vadovavęs J. Imbroda mūsų šalies krepšinio mėgėjams geriausiai žinomas dėl savo indėlio į Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės pergales Barselonos olimpinėse žaidynėse.

1992 metais Ispanijoje žaidusių Valdemaro Chomičiaus ir Arvydo Sabonio kvietimu J. Imbroda prisijungė prie Lietuvos rinktinės trenerių štabo, kuriame dirbo Vladas Garastas, bei Šarūno Marčiulionio pakviestas Donnie Nelsonas. Tuo metu jis ne tik treniravo, bet ir padėjo rinktinei ieškoti rėmėjų, rūpinosi jos finansais, organizavo kontrolines rungtynes.

Per savo karjerą J. Imbroda buvo vienas iš Ispanijos rinktinės trenerių, taip pat darbavosi įvairiose šios šalies klubinėse komandose. Pastaruoju metu J. Imbroda dirbo Andalūzijos vyriausybės švietimo ministru.

Ispanijos krepšinio lyga informavo, kad sekmadienį visi čempionato susitikimai bus pradėti tylos minute.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją