Tarp aštuonių geriausių planetos komandų patekusi Lietuvos rinktinė dėl vietos pusfinalyje susigrums su kol kas be kluptelėjimų žygiuojančia viena pagrindinių turnyro favoričių Ispanija.

Šeimininkės ketvirtfinalyje 93:65 neturėjo vargo su Taivano atstovėmis.

Susirėmimas su ispanėmis vyks penktadienį 22 valandą. Beje, tai bus praėjusių metų Europos U-18 čempionato finalo pakartojimas. Tuomet 78:75 triumfavo ir aukso medalius užsikabino 28 taškus bei 38 naudingumo balus surinkusios Justės Jocytės traukiamos lietuvės.

Ir toliau tiesiog įspūdingus rezultatus demonstruoja jaunosios JAV krepšininkės. Šį kartą jos net 76 taškų skirtumu nušlavė sau iš kelio 39 kartus suklydusias Argentinos merginas – 112:36.

Prieš tai amerikietės 112:49 sudorojo tą patį Taivaną, 100:46 – Vokietiją ir 85:66 – Malį.

Iššūkį joms ketvirtfinalyje bandys mesti Čekijos bendraamžės.

Taip pat susikaus Prancūzija ir Japonija bei Malis ir Kanada. Būtent pastaroji pora yra aktualiausia Lietuvos komandai, nes su jos nugalėtoja mūsiškės, savo pačių pergalės atveju, susitiktų pusfinalyje.

Primename, kad Lietuvos rinktinė aštuntfinalyje 86:64 įrodė savo pranašumą prieš Egiptą.

C grupės finiše apmaudžiai 78:80 japonėms nusileidusios lietuvės liko antros. Prieš tai Viliaus Stanišausko auklėtinės 71:45 pranoko Braziliją ir 84:66 susitvarkė su Italija.

Planetos čempionate Lietuvos merginų jaunimo rinktinių nebuvo dešimtmetį.

Į šį turnyrą lietuvės pateko pernai Graikijoje tapusios Europos 18-mečių čempionėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją