„Reikėtų Domo klausti paties, bet jam trukdė trauma ir kontrakto reikalai. Jis bandė gydyti ranką be operacijos, bet nepavyko. Padarius operaciją viskas užtrunka ilgiau. Jis atsiprašė, kad negalės dalyvauti ir pažadėjo prisijungti kitais metais“, – teigė nacionalinės komandos ir Kauno „Žalgirio“ strategas.

Vis dėlto ši informacija pasirodė nesanti teisinga: JAV spauda, remdamasi šaltiniais Sakramento „Kings“ klube, skelbia, kad jau trejų NBA „Visų žvaigždžių“ rungtynių dalyviui D. Saboniui jokia operacija atlikta nebuvo.

„Remiantis lygos šaltiniais, „Kings“ centrui nykščio operacija atlikta nebuvo. D. Sabonis ir toliau griežtai laikosi reabilitacijos protokolo, todėl šią vasarą negalės žaisti Lietuvos rinktinėje“, – skelbia įvairūs JAV žiniasklaidos kanalai.

Jie stebisi pranešimais iš Lietuvos, kuriuose cituojamas K. Maksvytis ir jo pasisakymas apie operuotą D. Sabonį.

Primename, kad nepaisant dar sezono viduryje diagnozuoto avulsinio dešiniojo nykščio lūžio, D. Sabonis tęsė sezoną ir demonstravo galingą žaidimą bei padėjo „Kings“ po 16 metų pertraukos grįžti į NBA atkrintamąsias varžybas.

Domas kiekviename mače vidutiniškai rinko po 19,1 taško, 12,3 atkovoto kamuolio ir 7,3 rezultatyvaus perdavimo. Pagal pataikymą iš žaidimo Domas buvo dešimtas visoje lygoje (61,5 proc.), o pagal kovą dėl atšokusių kamuolių – apskritai pirmas.

Nenuostabu, kad iš karto po sezono Sakramento komanda lietuviui įteikė naują daugiamilijoninę – 5-erių metų trukmės ir 217 mln. JAV dolerių vertės – sutartį.

Paviešintame Lietuvos rinktinės kandidatų sąraše – 15 pavardžių: Rokas Jokubaitis, Vaidas Kariniauskas, Tomas Dimša, Ignas Brazdeikis, Gytis Radzevičius, Margiris Normantas, Mindaugas Kuzminskas, Tadas Sedekerskis, Eimantas Bendžius, Eigirdas Žukauskas, Jonas Valančiūnas, Donatas Motiejūnas, Laurynas Birutis, Martynas Sajus ir Donatas Tarolis.

Jie į stovyklą Palangoje rinksis jau artėjantį pirmadienį. Prie šių krepšininkų gali prisijungti rezervinės rinktinės nariai, kurie jau pluša Druskininkuose.

Šalies garbės šį kartą nepanoro arba negalės ginti net šeši žaidėjai – jau minėtas D. Sabonis, Lukas Lekavičius, Marius Grigonis, Rokas Giedraitis, Edgaras Ulanovas ir Arnas Butkevičius. Į rezervinę sudėtį neatvyks Arnoldas Kulboka.

„Nemažai žaidėjų nedalyvaus šiame čempionate, bet manau, kad surinkome pakankamai gerą sudėtį, kuri gali kovoti dėl aukščiausių tikslų. Gal turėsime mažiau talento, bet tikiu, kad komandiniu darbu, drausme ir aistra galime pasiekti savo tikslus“, – pasiteisinimų anksčiau laiko neieško K. Maksvytis.

Planetos pirmenybės vyks trijose valstybėse – Indonezijoje, Filipinuose ir Japonijoje. Lietuviai startuos D grupėje Maniloje kartu su Juodkalnija (FIBA-18), Meksika (FIBA-31) ir Egiptu (FIBA-55).

Įveikus pirmąjį barjerą mūsiškiams dėl vietos ketvirtfinalyje greičiausiai tektų konkuruoti su tvirtais C grupės favoritais laikomais JAV (FIBA-2) ir Graikijos (FIBA-9) atstovais.

Lietuvos rinktinė 2021-aisiais praleido pirmąjį po nepriklausomybės atkūrimo olimpinį krepšinio turnyrą Tokijuje – po to, kai dalyvavo net septyniuose iš eilės (1992, 1996, 2000, 2004, 2008, 2012 ir 2016 m.).

2024-aisiais olimpiada vyks Paryžiuje, o pirmieji bilietai ten bus dalinami šiose planetos pirmenybėse – norint ten patekti tiesiausiu keliu, lietuviams reikia finišuoti tarp dviejų geriausių Europos šalių, arba trijų, jei tarp jų įsiterps ir šeimininkė Prancūzija.

Pasaulio čempionato kovos virs rugpjūčio 25-rugsėjo 10 dienomis. LKF rinktinei kelia tikslą patekti į pirmąjį aštuonetą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)