„Antroje rungtynių dalyje geriau žaidėme puolime, o per paskutines minutes – ir gynyboje. Taip mes sugebėjome laimėti nepaisant visų sunkumų, – dvikovą įvertino ALBA strategas Aito Garcia Renesesas. – Žinau, kad Marius Grigonis traumuotas, bet mums laimėti Eurolygoje buvo labai sunku.

Tikrai nesitikėjau, kad „Žalgiris“ pataikys tik 1 tritaškį iš 16 pirmoje rungtynių dalyje ir nesitikėjau, kad žaisime prastai puolime po didžiosios pertraukos. Judame žingsnis po žingsnio. Kitas rungtynes žaisime po 6 dienų, o tai labai gerai, nes žaidėjai galės pailsėti ir pasitreniruoti daugiau nei dieną. To mes neturėjome pastarąjį mėnesį.“

„Laukto pasimatymo su Mariumi Grigoniu, kuris 2017-2018 metais vilkėjo Berlyno ekipos marškinėlius, nebuvo, nes lietuvis negalėjo žaisti dėl pėdos traumos. Tačiau kauniečiai atsivežė amerikietį KC Riversą, kuris 2015 metais su Madrido „Real“ tapo Eurolygos čempionu.

Tiesa, jis liko basas, – rašo „Berliner Morgenpost“. – Matėme visiškai kitą nei įprasta lietuviškos komandos vaizdą – krepšininkai iš Kauno iš toli visiškai nepataikė. Tik vienuoliktas jų tritaškis pasiekė tikslą ir liko vieninteliu per 16 bandymų.“

Visus 5 tritaškius paskutiniame ketvirtyje prametęs „Žalgiris“ iš viso iš 23 bandymų pataikė tik 2 tritaškius.

8,7 proc. tritaškių taiklumas – antras prasčiausias statistinis rodiklis Kauno klubo istorijoje. Prasčiau buvo tik 2016 metų kovą, kai žalgiriečiai įveikė Bambergo „Brose“, tačiau pataikė tik 1 tritaškį iš 14.

Anot leidinio, iki didžiosios pertraukos svečius tempė atletiškasis Zachas LeDay, o po pertraukos sutankinęs gynybą „Žalgiris“ šovė net į priekį 40:34.

„Vis dėlto ALBA susigrąžino rungtynių kontrolę paskutiniame kėlinyje. Į pagerėjusią Berlyno komandos gynybą „Žalgiris“ atsakė chaotišku žaidimu. Taškai liko Berlyne. Apdovanojimas žaidėjams – laisva diena“, – rašo „Berliner Morgenpost“.

Leidinys taip pat priminė, kad „tie lietuviai yra visiškai išprotėję dėl savo dievinamos sporto šakos“: „2,8 mln. gyventojų serga už savo nacionalinę ekipą, olimpinėse žaidynėse, pasaulio ir Europos čempionatuose laimėjusią apie pusę tuzino medalių.

Kiekvienas šalyje žino taisykles ar kažkada žaidė pats krepšinį. Arvydas Sabonis, Artūras Karnišovas ar Saulius Štombergas yra kaip Beckenbaueris, Volleris, Neueris Vokietijoje – didvyriai. Krepšinis ten yra nacionalinis sportas.“

O Berlyno ALBA klubo vadovas Marco Baldi priduria, kad viso šio žavesio viršūnėje šiuo metu yra Šarūnas Jasikevičius.

Vokietijos žiniasklaida atitinkamai suskaičiavo, kad tarp 10,121 tūkst. žiūrovų Berlyne ketvirtadienį buvo apie 1000 lietuvių sirgalių, gerokai garsiau palaikiusių „Žalgirį“, nei vietiniai savo ekipą.

„ALBA tikrai nusipelnė gero poilsio. Rungtynių maratonas – 7 dvikovos per 15 dienų – baigėsi labai svarbia pergale 69:62 prieš daugkartinį Lietuvos čempioną „Žalgirį“, – rašo sport1.de. – Išsaugojome viltis prasibrauti į atkrintamąsias varžybas.“

Vokiečiai taip pat priminė, kad žalgiriečiai ketvirtose rungtynėse Berlyne pralaimėjo ketvirtą kartą, o ALBA su ketvirta iškovota pergale atsispyrė nuo Eurolygos lentelės dugno.

Kitą savaitę abi ekipos praleis išvykose – ALBA žais su Stambulo „Fenerbahče“, o „Žalgiris“ – su Maskvos CSKA.

Eurolygos turnyro lentelė:


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (69)