Legendinį Ispanijos krepšinio specialistą poste keičia buvęs jo asistentas, kartu su A. G. Renesesu į Berlyną 2017-aisiais atvykęs ispanas Israelis Gonzalezas. Kurį laiką vyriausiojo ALBA trenerio pareigas jis ėjo ir praėjusiame sezone, kai A. G. Renesesas negalėjo vadovauti komandai dėl koronaviruso infekcijos.

Oficialiai I. Gonzalezui tai buvos pirmasis darbas vyriausiojo komandos trenerio poste.

A. G. Renesesas ALBA gali palikti aukštai iškelta galva. Jo treniruojama komanda du praėjusius sezonus tapo Vokietijos čempione, 2020-aisiais laimėjo Vokietijos taurę. 2018-aisiais ispanas buvo išrinktas geriausiu Bundeslygos treneriu.

Tiesa, Eurolygoje į atkrintamąsias varžybas ALBA komandai iškopti taip ir nepavyko.

Per savo karjerą A. G. Renesesas ilgus metus vadovavo Katalonijos klubams – Badalonos „Joventut“ ir „Barcelonai“. Jis 9 kartus yra tapęs Ispanijos čempionu, 6 kartus laimėjęs Ispanijos taurę. 2008-aisiais su „Joventut“ treneris laimėjo Europos taurę.

2008-aisiais Pekino olimpiadoje jo treniruojama Ispanijos rinktinė tapo vicečempione.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)