Regis, šiame sezone A. Jomantas galutinai pamiršo, kaip reikia atakuoti krepšį. Per 4-as Eurolygos rungtynes puolėjas iš viso pelnė tik 6 taškus (vid. 1,5 tšk. per mačą) ir atliko vos 4 metimus „iš žaidimo“. Paskutinėse dviejose dvikovose su Belgrado „Partizan“ ir Bambergo „Brose Baskets“ ekipomis „Lietuvos ryto“ atstovas apskritai nė karto nežvilgtelėjo link krepšio.

„Nėra taip, kad treneris neleistų man mesti į krepšį, – aiškino A. Jomantas. – Jei komandos draugas yra geresnėje pozicijoje, visada jam atiduodu kamuolį. Niekad nebuvau metikas ar taškų „gamintojas“ - gal dėl to taip yra.“

„Lietuvos ryto“ vyriausiasis treneris Darius Maskoliūnas taip pat patikino paliekantis A. Jomantui laisvę atakuoti krepšį. Specialistas vylėsi, kad jo auklėtinis drąsiau imsis iniciatyvos tuomet, kai pradės stabiliau žaisti ginantis.

„Visi žino, kad Jomantas yra gynybinio plano žaidėjas, ir varžovų lyderius visada dengia būtent jis. Taip, puolime dabar jis yra išsibalansavęs, absoliučiai neranda savęs. Bet jei jis gerai atliks savo darbą gynyboje, pajus pasitikėjimą savimi ir atneš žymiai daugiau naudos komandai ir puolime“, – dėstė D. Maskoliūnas.

A. Jomanto pastangų ginantis vilniečiams ypač prireiks ketvirtadienį, kuomet „Siemens arenoje“ viešės Stambulo „Bešiktaš“ klubas.

„Turkai turi daug individualiai stiprių žaidėjų, kurie rungtynes laimi daugiausia individualiomis pastangomis. Ginantis bus daug darbo: pagal biudžetą, pagal sudėtį matosi, kad turkai yra pajėgūs“, – pažymėjo A. Jomantas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (50)