Eurolygos TOP-16 etapo 9-ojo turo rungtynėse namie „Unicaja“ ir vėl buvo bejėgė – 58:76 pralaimėjo Atėnų „Panathinaikos“. Skirtingai nei ankstesnėse rungtynėse, kuomet andalūzai subyrėdavo mačo pabaigoje, dabar situacija buvo dar graudesnė – „Unicaja“ praktiškai pralaimėjo jau pirmajame kėlinyje (7:26).

Sirgaliai šaižiai švilpė, demonstratyviai vilkosi šiltesnius rūbus ant dėvėtų „Unicaja“ marškinėlių, o J. Plaza po mačo šnekėjo labai neįprastus dalykus.

„Nervų kuprinė, kurią nešiojamės ant nugaros, mums neleidžia žaisti ramiai. Jaučiame milžinišką spaudimą – tai, ką daro žmonės, mus blokuoja dar labiau“,– dėstė buvęs „Žalgirio“ strategas.

„Visgi po šešių sezono mėnesių reikia pasižiūrėti realybei į akis, pasigilinti kodėl susiklostė tokia situacija. Tolerancija ima sekti“, – tęsė J. Plaza, pareiškęs, kad primygtinai reikalauja klubo savininkų komandą papildyti naujais žaidėjais.

Ir iš tikrųjų, pastaruoju metu „Unicaja“ demonstruoja prastą sportinę formą, o ekipai dėl traumų negali padėti Jamaras Smithas, Richardas Hendrixas, nežaidė ir Nemanja Nedovičius.

Netrukus J. Plaza padarė itin netikėtą ir skambų pareiškimą.

„Aš jau išsėmiau visą retoriką aiškindamas, kokia yra situacija, kad laukti nebegalime. Nebegaliu laukti daugiau, kad Ispanijos čempionate pralaimėtume ir Saragosos CAI, o aliarmo lemputės užsidegtų dar ryškesnėmis spalvomis. Kažką reikia daryti dabar. Jums prisiekiu savo motina, savo žmona, šunimi, nelaime, kad neturiu vaikų: aš viską darau šios komandos labui ir darysiu viską, kad artimiausiu metu mes paspildytume naujais žaidėjais“, – skambiai išrėžė katalonas.
Jums prisiekiu savo motina, savo žmona, šunimi, nelaime, kad neturiu vaikų: aš viską darau šios komandos labui ir darysiu viską, kad artimiausiu metu mes pasipildytume naujais žaidėjais
Joanas Plaza
Tuo metu ispanų žiniasklaidoje kritika „Unicaja“ ekipai pilasi toliau. „Vaizdas aikštėje buvo graudžiai juokingas. Naujas žaidėjas komandoje? Dabar turbūt praverstų viskas. Atakuojantis gynėjas? Taip. Įžaidėjas? Taip. Ketvirtasis numeris – taip, lengvasis puolėjas – taip, tačiau Mindaugas Kuzminskas turėtų dėvėti jo marškinėlius pusantro mėnesio, kol jis apsiprastų naujoje komandoje. Situacija yra tokia prasta, kad nežinia, kas ją begalėtų ištaisyti“, – neslėpė žurnalistas Rafalelis M. Guerra.

Ir iš tikrųjų, vaizdelis – daug prastesnis, negu buvo galima tikėtis. Eurolygoje „Unicaja“ pralaimėjo pastarąsias 6 rungtynes, o skaičiuojant su Ispanijos čempionatu – 9 iš 11 paskutinių rungtynių. Ar ginklai dar nesudėti galutinai, paaiškės netrukus.

M. Kuzminskas pralaimėtose rungtynėse „Panathinaikos“ eilinį kartą buvo rezultatyviausias šeimininkų žaidėjas, per 22 min. pelnęs 15 taškų, po lenta sugriebęs 3 kamuolius ir surinkęs 15 naudingumo balų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)