Pirmoji varžovė bus Ukraina, o mačo Panevėžyje pradžia – 19.30 val. Tai bus pirmosios pasiruošimo rungtynės iš aštuonių.

Likus parai iki susitikimo K. Maksvytis jau išrikiavo dvyliktuką – šeštadienį žais Vaidas Kariniauskas, Tomas Dimša, Margiris Normantas, Deividas Sirvydis, Matas Jogėla, Mindaugas Kuzminskas, Tadas Sedekerskis, Eimantas Bendžius, Eigirdas Žukauskas, Donatas Tarolis, Gabrielius Maldūnas ir Donatas Motiejūnas.

Tad sirgaliai neišvys Dovydo Giedraičio, Roko Jokubaičio, Igno Brazdeikio, Lauryno Biručio ir Jono Valančiūno. Pastarasis pagal NBA taisykles tik šeštadienį galės pradėti kontaktines treniruotes.

Iš viso rinktinės stovykloje, startavusioje liepos 17 d., pluša 18 žaidėjų. Tiesa, Ąžuolas Tubelis prisijungs tik pirmadienį.

„Labiau žiūrime savo tikslų, savo gynybos, puolimo. Žinome kai kuriuos jų žaidėjus individualiai, bet pagrindinis akcentas yra į savo žaidimą. Pirmos dvejos rungtynės bus skirtos patikrinti kandidatams arba sutrumpinti sąrašą“, – prieš rungtynes su Ukraina sakė K. Maksvytis.

„Kiekvienos rungtynės yra labai reikalingos, nes esame jauna komanda. Pirmos rungtynės – kaip apšilimas, bet visos yra svarbios. Nėra taip, kad draugiškas rungtynes būtina laimėti, jos yra tam, kad patikrintum save, kur esi, kas gaunasi ir kas ne. Kiekvienas testas mums yra reikalingas“, – pridūrė ant suolo liksiantis J. Valančiūnas.

Pasaulio čempionatas startuos rugpjūčio 25 d. trijose valstybėse – Indonezijoje, Filipinuose ir Japonijoje.

Lietuviai varžysis D grupėje su Meksika, Juodkalnija ir Egiptu.

Šią vasarą mūsų rinktinei padėti atsisakė arba dėl traumų to daryti negali visas būrys krepšininkų – Domantas Sabonis, Edgaras Ulanovas, Arnas Butkevičius, Marius Grigonis, Rokas Giedraitis, Lukas Lekavičius, Gytis Radzevičius.

Lietuvos rinktinės kandidatų sąrašas: Rokas Jokubaitis, Vaidas Kariniauskas, Tomas Dimša, Dovydas Giedraitis, Ignas Brazdeikis, Margiris Normantas, Mindaugas Kuzminskas, Tadas Sedekerskis, Deividas Sirvydis, Matas Jogėla, Eimantas Bendžius, Eigirdas Žukauskas, Jonas Valančiūnas, Donatas Motiejūnas, Laurynas Birutis, Donatas Tarolis, Gabrielius Maldūnas, Ąžuolas Tubelis.

Likęs rinktinės tvarkaraštis prieš pasaulio čempionatą:

  • 07 29 19.30 val. Lietuva – Ukraina (Panevėžys)
  • 
08 01 19.30 val. Lietuva – Sakartvelas (Kaunas)
  • 
08 04 19.30 val. Suomija – Lietuva (Tamperė)
  • 
08 09 19.30 val. Prancūzija – Lietuva (Orleanas)
  • 
08 11 19.30 val. Lietuva – Prancūzija (Vilnius)
  • 
08 14 19.30 val. Lietuva – Suomija (Klaipėda)
  • 
08 19 Lietuva – Puerto Rikas (Taivanas)
  • 
08 22 Lietuva – Latvija (Taivanas)
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją