Favoritas surengti finalinį 12 komandų turnyrą, kuriame ir paaiškėtų nugalėtojas, yra Valensijos miestas.

Jame, arba Saragosoje, kuri laikoma alternatyva pagrindinei lokacijai, kovos vyktų birželio 15-30 dienomis.

Primename, kad iš 18-os šį ACB sezoną pradėjusių ekipų 6-ioms jų turnyras jau yra baigtas. Tuo metu varžybų sustabdymo dieną (po 23 turo) 1-12 vietas turnyro lentelėje užėmusios komandos turnyrą tęs.

Finaliniame varžybų etape 12 komandų kovos padalintos į dvi grupes po 6. Turnyrą visos ekipos pradės turėdamos po 0 pergalių ir vieno rato principu sužais su kitomis penkiomis grupės komandomis. Tuomet 1-2 vietas grupėse užėmę klubai pateks į pusfinalį. Jį ir finalą sudarys po vieną mačą.

Dėl titulo kovos šie 12 klubų: „Barcelona“, Madrido „Real“, „Zaragoza“, Vitorijos „Baskonia“, Tenerifės „Iberostar“, Valensijos „Basket“, Malagos „Unicaja“, „Burgos“, „Gran Canaria“, Andoros „Morabanc“, Bilbao „Basket“ ir Badalonos „Joventut“.

Pažymėtina, kad turnyro lentelėje po 23 turų paskutines 6 vietas užėmusios komandos išsaugojo savo vietas 2020-2021 m. pirmenybėse. Nuspręsta, kad į žemesnę lygą dėl susidariusios ekstremalios situacijos nekris nė viena komanda.

Savo ruožtu elitinis Ispanijos futbolo divizionas „La Liga“ į stadionus grįš jau nuo birželio 8 dienos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)