Šeštadienį Lietuvos krepšinio lygos (LKL) favoritai aiškinsis santykius sostinės „Siemens arenoje“, kur viena svarbiausių šeimininkų užduočių bus neleisti įsisiautėti vidutiniškai 17,5 taško per Eurolygos rungtynes renkančiam 198 cm ūgio „Žalgirio“ puolėjui.

„Galbūt neturime vyruko, kuris sulaikytų Sonny asmeniškai, bet bandysime jį uždengti komandiškai. Visgi jis nėra didžiausias iš pavojų, kuriuos kelia „Žalgirio“ komanda“, – teigė A. Džikičius.

Derbio laukė nuo vasaros

Principines kautynes tarp „Lietuvos ryto“ ir „Žalgirio“ turėtų stebėti sausakimša „Siemens arena“. Pilnų tribūnų palaikymo Vilniaus ekipai šiame sezone dar neteko patirti.

„Komanda, kuri greičiau prisitaikys prie šio faktoriaus, turės pranašumą. Šiaip ar taip, žaisime su Eurolygos komanda ir norėsime įrodyti, kad esame tokio paties lygio ekipa. Mes būsime pasirengę, nes tai yra svarbiausios rungtynės Lietuvoje. Tikiuosi labai gero mačo“, – sakė A. Džikičius.

Pačio serbo laukia netiesioginė dvikova su tautiečiu, Kauno klubą treniruojančiu buvusiu „Lietuvos ryto“ strategu Aleksandru Trifunovičiumi.

„Man atrodo, abu treneriai propaguoja kietą žaidimą. Nežinau, ar jų braižas yra panašus – pamatysime tai per varžybas“, – paprašytas palyginti du specialistas, teigė Lietuvos vicečempionų komandos puolėjas Mindaugas Katelynas.

Beveik visą karjerą užsienyje praleidęs krepšininkas tikino nekantriai laukiantis lietuvišku krepšinio derbiu vadinamo mūšio.

„Labai rimtai ruošiamės vienam svarbiausių mačų šiame sezone. Man pačiam savo kailiu dar neteko to patirti, bet žinau, kad laukia įnirtingas derbis. Apie jį mes tarpusavyje pradėjome kalbėti dar rugpjūtį, todėl jokios papildomos motyvacijos šioms rungtynėms ieškoti nereikia. Nieko nenoriu žadėti, tik prašau sirgalių palaikymo“, – dėstė M. Katelynas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją