Lapkričio pradžioje garsų Italijos specialistą Andrea Trinchieri pasitelkęs ir prieš šventes patyrusiu gynėju Alexu Renfroe pasistiprinęs Serbijos klubas privertė Lietuvos vicečempionus plušėti iki ketvirto kėlinio pabaigos.

Tiesa, rungtynių pradžioje šie galėjo mėgautis krepšiniu ir per pirmą kėlinį suvertė 28 taškus. Nesustabdomas buvo Dominique'as Suttonas, pataikęs ir tritaškį su oponento pražanga, ir metimą atsilošus po verpstės iš vidutinio nuotolio.

Amerikietis pagerino asmeninius šio sezono rezultatyvumo (21 taškas), perimtų kamuolių (5) ir naudingumo (28 balai) rekordus Europos taurės varžybose. Bet siautėti varžovai jam leido tik iki pertraukos, o po jos kartais net trigubindavo gynybą prieš „Ryto“ puolėją.

Atakuojant ryškūs buvo ir vilniečių vidurio puolėjai: naujokas Artiomas Parachovskis pelnė 14, Martynas Echodas – 11 taškų, be to, abu atkovojo po 8 atšokusius kamuolius.

Beje, 7 iš 9 dvitaškių pataikiusį baltarusį „Ryto“ strategas Dainius Adomaitis tik prieš rungtynių pradžią ryžosi mesti į aikštę.

„Šiąnakt jis pasijuto labai blogai, vėmė ir ne tik. Iš rytinės treniruotės jį išsiuntėme namo. Iki pat mačo pradžios tariausi su gydytoju, ką daryti. O per pertrauką jau juokavome, kad jei sirgdamas Artiomas šitaip žaidžia, tai kas bus, kai pasveiks. Puiku, kad jis visiems parodė pavyzdinį charakterį, kurio jokios ligos nepalaužia“, – aukštaūgį gyrė treneris.

Tuo metu D. Suttono solo pasirodymą pirmoje dvikovos dalyje specialistas vadino geriausiu vilkint „Ryto“ marškinėlius.

„Planavome, kad jis turės daug atakuoti. Paskui tiek mes, tiek varžovai padarė korekcijų gynyboje, pasikeitė žaidimo modelis. Bet D. Suttonas vis tiek buvo naudingas, gerai numesdavo kamuolį komandos draugams, provokavo pražangas.

Po pertraukos nebebuvo aiškiai išsiskiriančio lyderio, tačiau mums daug davė Arno Butkevičiaus energija ginantis ir puolant, Roko Stipčevičiaus tritaškis svarbiu momentu, taip pat Mindaugo Girdžiūno taškai. Esu patenkintas mūsų koncentracija ir tuo, ką darėme didžiąją rungtynių dalį. Tokiame trumpame etape labai svarbu startuoti pergale, ypač žaidžiant namuose“, – mačą komentavo D. Adomaitis.

Pergalė jam brangi ir dėl to, jog įveiktas buvo netiesioginis mokytojas – D. Adomaitis neslėpė sėmęsis gudrybių iš A. Trinchieri.

„Jis yra vienas iš trenerių, kurio žaidimo modelis man labai imponavo, kai pats pradėjau dirbti treneriu. Žiūrėdavau beveik visas A. Trinchieri vadovaujamos Bambergo „Brose“ komandos rungtynes Eurolygoje. Jis visada turi labai įdomių idėjų, ypač žaidimo du prieš du. Tikrai yra ko pasimokyti. Džiugu varžytis su tokiu treneriu ir dar smagiau laimėti“, – kalbėjo „Ryto“ vairininkas.

Kitas rungtynes vilniečiai žais po savaitės išvykoje su „Monaco“ (Prancūzija) klubu. E grupėje taip pat rungtyniauja Berlyno ALBA (Vokietija). Į atkrintamąsias varžybas pateks dvi geriausios pogrupio komandos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)