Sekmadienį Lietuvos rinktinė pergale prieš Kroatiją užbaigė priešpaskutinį pasaulio čempionato atrankos ciklą, o pirmadienį strategas grįžo jau į darbus „Ryto“ klube.

Anot stratego, jo vadovaujama komanda po rinktinių „lango“ neturėtų prarasti ritmo, ekipa žaidė kontrolines rungtynes, o pirmadienį treniruotėje vaizdas strategą džiugino: komanda ritme ir pasiruošusi įtemptai naujai savaitei: trečiadienį – akistata su Panevėžio „Lietkabeliu“, sekmadienį – Kauno „Žalgirio“ testas, o dar po dviejų dienų – gruodžio 11-ąją – „Eurocup“ 9-asis turas ir namų mačas su Turino „Fiat“ ekipa.

Prieš „Rytą“ trečiadienį stos pastarąją savaitę kone kasdien naujienų turėjęs ir smarkiai pasikeitęs „Lietkabelis“.

„Galima sakyti, kad mūsų laukia komanda-mįslė. „Lietkabelis“ turi daug pokyčių, naujų žaidėjų, žvelgiame į individualias krepšininkų savybes. Esame analizavę keletą jų rungtynių, ekipa turi savo braižą, ruošiamės šiai kovai“, – prieš antradienio rytinę treniruotę kalbėjo „Ryto“ strategas D. Adomaitis.

„Daug naujų situacijų, sėkmingai išnaudoja Simą Jasaitį, jo snaiperio savybes, taip pat ekipa turi du tikrai aukštus vidurio puolėjus, turi situacijas, kai nori juos išnaudoti po krepšiu.

Įžaidėjai Vaidas Kariniauskas ir Jamaras Wilsonas dažniausiai žaidžia „pikenrolą“ ir gali patys imtis iniciatyvos. Laukia rimtas varžovas“, – pridūrė sostinės klubo strategas, prisipažinęs, kad savo dėmesį telkė į savo komandą, bet ne varžovų pokyčius, kurių buvo tiek daug, kad per vieną sezoną pakaktų kelioms komandoms.

„Savų darbų turėjome nemažai, tų pasikeitimų netrūksta ne tik „Lietkabelyje“, matome, ir Europoje kai kurie klubai priversti griebtis permainų. Tai yra mūsų profesijos dalis“, – teigė D. Adomaitis.

Ekipai vis dar negali padėti kapitonas Chrisas Krameris, nuo lapkričio pradžios gynėjas nešiojo specialų čiurnos įtvarą. Jam gruodžio viduryje bus atlikti visi tyrimai, po kurių paaiškės tolimesnė reabilitacijos eiga.

Traumą gydosi ir Margiris Normantas, jam spalio pradžioje diagnozuotas dešinės pėdos lūžis, o tai reiškia, kad jį ant parketo pamatysime tik 2019 metais.

Traumą baigia išsigydyti tik Lukas Kvedaravičius, kuris netrukus grįš rikiuotę ir visa jėga prisijungs prie komandos treniruočių proceso.

LKL rungtynės „Rytas“ – „Lietkabelis“ vyks gruodžio 5 d., „Siemens“ arenoje, nuo 18:50 val. Trečiadienį taip pat susitiks „Šiauliai“ ir Utenos „Juventus“. Abejas rungtynes tiesiogiai transliuos DELFI.tv.

LKL rikiuotė (vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimai):

1.ŽALGIRIS111
2.NEPTŪNAS102
3.RYTAS92
4.LIETKABELIS74
5.JUVENTUS66
6.DZŪKIJA57
7.SKYCOP48
8.PIENO ŽVAIGŽDĖS48
9.NEVĖŽIS210
10.ŠIAULIAI111

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)