D. Adomaitis šansą debiutuoti rinktinėje suteikė Laurynui Biručiui ir Arnoldui Kulbokai. Abu krepšininkai į rinktinės stovyklą buvo kviesti ir rudenį, tačiau tuomet jie liko ties 12-o riba ir savo debiuto nesulaukė.

Sekmadienį D. Adomaitis už dvyliktuko ribos paliko vyriausią rinktinės krepšininką, 38-erių Kšištofą Lavrinovičių bei 32-ejų Renaldą Seibutį.

Iki tol kapitono pareigas ėjęs Brolis jas patikėjo Mariui Grigoniui.

Penktadienį dvikovoje su vengrais rinktinėje debiutavo kiti du naujokai – Martynas Echodas ir Edgaras Želionis.

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės žaidėjų sąrašas Pasaulio taurės atrankos rungtynėms su Kosovo rinktine:

***

Lietuvos rinktinei dėl nesuderintų tvarkaraščių per taip vadinamą antrąjį FIBA atrankos langą vėl nepadės NBA ir Eurolygoje žaidžiantys mūsų šalies krepšininkai bei Kinijoje įspūdingus dvigubus dublius renkantis Donatas Motiejūnas.

Artimiausias atrankos rungtynes dėl traumų praleis ir trys krepšininkai, rudenį jau vilkėję nacionalinės ekipos marškinėlius.

Tai Venecijos „Umana Reyer“ puolėjas Gediminas Orelikas, Vilniaus „Lietuvos ryto“ puolėjas Arnas Butkevičius ir Burgoso „Miraflores“ ekipoje rungtyniaujantis Deividas Gailius.

14-os kandidatų sąraše atsirado vietos naujiems veidams. Pirmą kartą į nacionalinės ekipos stovyklą per šį „langą“ pakviesti puolėjai Edgaras Želionis (Klaipėdos „Neptūnas“) ir Martynas Echodas (Vilniaus „Lietuvos rytas“).

Po pertraukos Lietuvos rinktinės marškinėlius praėjusį penktadienį vėl vilkosi Žygimantas Janavičius (Braunšveigo „Loewen“) ir Marius Grigonis (Berlyno „Alba“).

Lietuvos rinktinė pasaulio čempionato atrankos etapą C grupėje pradėjo pergalingai – praėjusių metų lapkričio mėnesį Kosove įveikė vietos rinktinę – 99:61, o namuose 75:55 nugalėjo Lenkijos nacionalinę ekipą. Praėjusį penktadienį Lietuva 80:75 nugalėjo Vengrijos nacionalinę komandą ir užsitikrino kelialapį į kitą pasaulio čempionato atrankos etapą.

Į kitą planetos pirmenybių atrankos etapą pateks po tris geriausias grupės komandas.