Antradienį į Vilnių atkeliausiantis D.J. Seeley paskutinis iš „Rytą“ vasarą papildžiusių krepšininkų įsilies į komandos pratybas.

Kiti keturi naujokai – Evaldas Kairys, Eimantas Bendžius, Mattas Farrellas ir Dominique'as Suttonas – jau sportuoja „Ryto“ arenoje.

Iš senbuvių Lietuvos vicečempionų gretose liko Chrisas Krameris, Mindaugas Girdžiūnas, Arnas Butkevičius ir Martynas Echodas. Pridėjus praėjusiame sezone Kėdainių „Nevėžiui“ skolintą Margirį Normantą ir jaunuosius Deividą Sirvydį, Aistį Pilauską bei Luką Kvedaravičių, pagrindinėje komandoje šiuo metu yra 13 žaidėjų.

Prie jų dar turėtų prisijungti vienas aukštaūgis, o daugiau papildymų prieš sezono startą vilniečiai nebesidairys.

„Norime pasižiūrėti, kaip kai kurie žaidėjai atrodo treniruotėse, kaip įsipaišo į sistemą. Norime duoti šansą jauniems krepšininkams ir pasilikti galimybę prireikus pasistiprinti ateityje“, – teigė D. Adomaitis.

Pirmadienį naujasis „Ryto“ strategas atsakė į klausimus apie komandos komplektaciją ir paskutinį jos galvosūkį.

– Kokio stiliaus vidurio puolėjo ieškote? – paklausėme D. Adomaičio

– Mūsų norai – vienas dalykas. Kitas dalykas yra rinka. Turime keletą skirtingo stiliaus kandidatų: tiek tipišką vidurio puolėją, su kuriuo tektų žaisti kiek kitokį krepšinį nei norime, tiek dinamiškesnį žaidėją, kuris atvertų mums daugiau galimybių. Manau, greitai apsispręsime.

– „Ryto“ sudėtis atrodo labai atletiška. To ir siekėte komplektuodami komandą?

– Taip, norime būti atletiška ir mobili komanda, pirmiausia sugebanti gerai gintis ir taip susikurti nemažai greitų atakų. Todėl ir ieškojome atitinkamų žaidėjų.

– Mattui Farrellui tai bus pirmas sezonas profesionaliame krepšinyje. Ko tikitės iš jo?

– Kaip ir kiekvieno universitetą ką tik pabaigusio amerikiečio atveju, jam reikės laiko prisitaikyti. Kantrybės mes tikrai turėsime. Tikimės, kad adaptacija nebus sudėtinga, nes jo universiteto komandos žaidimas buvo panašus į europietišką. Mattas – kitokio stiliaus žaidėjas nei Chrisas Krameris, jis – pavojingas prie tritaškio linijos, neblogas kūrėjas.

– Martynas Echodas buvo vienas praėjusio sezono atradimų. Kokį vaidmenį jam numatote dabar?

– Daug diskutavome ta tema. Esame patenkinti jo progresu praėjusiame sezone ir darbu vasarą. Patys labai gerai suprantame, kad pasikviesdami į komandą dar vieną tikrą vidurio puolėją, atimsime minučių iš Martyno. O to mes nenorime. Matome jį kaip klubo ateities žaidėją, tikimės, kad jis mūsų gretose žais ilgai. Todėl ir reikia kruopščiai apgalvoti visus pliusus ir minusus sprendžiant dėl dar vieno naujoko.

– Kiek žaidėjų iš geidžiamų pirkinių sąrašo pavyko prisikviesti?

– Tas sąrašas buvo kintantis. Buvo tokių, kurių norėjome, bet jie gavo geresnių finansiškai pasiūlymų. Bet ties trečiu ar ketvirtu pasirinkimu visas pozicijas užpildėme.

– Rugpjūčio pabaigoje šitoje pačioje salėje bursis jūsų treniruojama Lietuvos rinktinė. Galbūt bandysite aprėpti abi komandas ir vesite po keturias treniruotes per dieną?

– Reikės, bus ir keturios (šypsosi – Krepšinis.lt). Viskas yra suplanuota, paskirstyta, viskas suderinama.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)