A. Butkevičius trečiadienį sužaidė geriausias sezono rungtynes: pelnė 19 taškų, atkovojo 11 kamuolių ir surinko 31 naudingumo balą.

Prieš dvikovą jam buvo įteikti marškinėliai, skirti neseniai pasaulį išvydusiam 26-erių puolėjo pirmagimiui.

„Džiugu, kad pasisekė ne tik ligoninėje, bet ir aikštėje. Džiaugiamės dėl Arno ir jo visos šeimos“, – juokėsi D. Adomaitis.

Ne toks linksmas treneris buvo paklaustas apie NBA naujokų biržoje ketinančio dalyvauti Deivido Sirvydžio pasirodymą – žvalgų sekamas gynėjas pelnė 6 taškus ir atkovojo 7 kamuolius, bet jam D. Adomaitis turėjo pastabų dėl gynybos.

„Jis pats turi tvarkytis su išoriniu dėmesiu ir savo galva. Iš pradžių nelabai kaip sekėsi tai daryti, buvo daug klaidų. Paskui Deividas jau buvo toks žmogus, kokio norime“, – sakė specialistas.

Kalbėdamas apie permainingas rungtynes, jis teigė, jog tris ketvirčius auklėtiniai žaidė neblogai.

„Pirmą kėlinį pramiegojome, o po to buvo daug to, ką ir norėtume matyti. Tik norėtųsi geresnių sprendimų: kai reikia, prasižengti, atlikti papildomą perdavimą“, – pažymėjo D. Adomaitis.

Tuo metu šeštą nesėkmę iš eilės patyrusių „Pieno žvaigždžių“ vairininkas G. Petrauskas tvirtino regintis šviesą tunelio gale.

„Pabaigoje rungtynės galėjo pasisukti į abi puses. Deja, varžovai buvo stipresni, išnaudojo Artiomą Parachovskį, o mes laiku neprasižengėme.

Po kiekvieno pralaimėjimo nuotaikos – slogios. Priimame tai kaip pamoką, tik tų pamokų gal per daug. Bet žinome savo bėdas, tvarkome jas ir susitvarkysime“, – optimizmo bandė įpūsti treneris.

Jo komentaras neaplenkė skandalisto reputaciją Lietuvoje užsitarnavusio Ž. Skučo, kuris antrame kėlinyje buvo nubaustas nesportine ir technine pražangomis.

„Jei dėl nesportinės negaliu ginčytis – teisėjai priėmė sprendimą peržiūrėję vaizdo įrašą, bet dėl techninės Žygį galiu kažkiek pateisinti. Aš irgi neįžvelgiau jam fiksuotos pražangos, po kurios jis nesuvaldė emocijų.

Bet, žinoma, Žygis turi pasimokyti, kad tokioje situacijoje reikia būti atsakingu, negalima dar labiau trumpinti ir taip išretėjusios mūsų rotacijos“, – dėstė G. Petrauskas.

„Rytas“ (24 pergalės/8 nesėkmės) turnyro lentelėje pasivijo iš antros vietos jį neseniai išstūmusį Klaipėdos „Neptūną“ (24/7), kuris turi rungtynes atsargoje.

„Pieno žvaigždės“ (16/17) lieka penktoje pozicijoje.

Tarpusavio dvikovose reguliariajame sezone „Rytas“ buvo stipresnis visus keturis sykius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)