Absoliučia talentų kovų nugalėtoja tapo 13-metė Klaudija Janionytė. Taip nutarė speciali komisija, kurią sudarė Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas Arvydas Sabonis, Lietuvos jaunimo rinktinių vyr. treneris Rolandas Radvila ir kompanijos „Coca-Cola HBC“ pardavimų Baltijos regione vadovas Valdas Pakštys.

„Tai labai neįtikėtina – tikrai nesitikėjau. Žinoma, esu laiminga. Laiminga ir sutrikusi. Labai daug padėjo tėvai ir treneriai. Ačiū visiems!“, – sakė jaunoji čempionė, kuri krepšinį treniruojasi drauge su berniukais Kauno „Tornado“ krepšinio mokykloje.

Pernai talentų kovų absoliučia nugalėtoja taip pat tapo mergina – Gabija Šegždaitė, kuri dabar yra viena Lietuvos 16-mečių rinktinės lyderių.

Be krepšinio stipendijos K. Janionytė gavo bilietą į Europos vyrų krepšinio čempionato finalą Prancūzijoje, kupiną krepšį rinktinės atributikos ir krepšinio ekipiruotės – kaip ir kiti „Sprite“ talentų kovų čempionai: Helma Vyšniauskaitė, Saulė Kaupytė, Džiugas Slavinskas, Martynas Pocevičius, Ąžuolas Tūbelis ir dėjimo konkurso nugalėtojas Paulius Kazlauskas.

Šįmet talentų kovos aplankė šešis Lietuvos miestus: Druskininkus (pristatomoji krepšinio šventė), Vilnių, Klaipėdą, Palangą, Alytų ir Kauną.

„Sprite“ talentų kovos startavo 2008 metų ir per šį laiką šis turnyras tapo tradiciniu renginiu jauniems žmonėms. Po sėkmingų renginių Lietuvoje krepšinio turnyrai taip pat išsiplėtė ir į Estiją bei Latviją.

Remdama krepšinį, „Coca-Cola“ kompanija nori paskatinti žmones judėti daugiau ir apskritai gyventi aktyviai. Fizinio aktyvumo skatinimas yra susijęs su kompanijos viešu įsipareigojimu aktyviai dalyvauti kovoje su nutukimu ir propaguoti energijos balansą.