198 cm ūgio Ainaras dar prieš Europos vyrų krepšinio čempionatą, rugpjūčio viduryje, pratęsė sutartį su Lativjos ekipa Ventspilio "Ventspils", kurioje rungtyniavo du praėjusius sezonus. Tačiau kontrakte buvo punktas, kuris žymėjo, jog bet kuriai komandai pasiūlius palankesnes sąlygas, krepšininkas savo noru gali palikti Ventspilį. A.Bagatskis tuo ir pasinaudojo.

Nors sportininkas į Jekaterinburgą atvyko dar tik vakar, jau šiandien jis skrenda atgal į Latviją. Ainaras gimtinėje paliko savo šeimą - žmoną ir aštuonerių metų sūnų Edvardą. Į Ventspilį A.Bagatskis grįžta dėl to, jog netrukus jo žmona turi gimdyti ir susilaukti antrojo vaiko.

Praėjusį sezoną Latvijos lygoje Ainaras sužaidė 32 rungtynes, vidutiniškai pelnydamas 16,5 taško, atkovodamas 3,8 kamuolio, atlikdamas 1,7 rezultatyvaus perdavimo ir perimdamas 1,4 kamuolio. FIBA Čempionų taurės statistika: 20 rungtynių, 17,7 tšk., 3,4 atk. kam., 1,8 rez. perd. per mačą. Europos čempionate latviui teko sužaisti tik tris susitikimus, kurių metu jis vidutiniškai aikštėje praleisdavo po 26,3 minutės, pelnydavo 14,3 taško, atkovodavo 3,3 kamuolio, atlikdavo po 1 rezultatyvų perdavimą ir perimdavo po 2 kamuolius.

Tai pirmasis "Jevraz" legionierius šį sezoną. Klubo vadovybė pranešė, jog ekipa žada įsigyti dar du ne Rusijos piliečius, tačiau atskleisti jų nepanoro. Be Rusijos čempionato Jekaterinburgo klubas taip pat dalyvaus "FIBA-Europe" taurės turnyre. C grupėje ekipa varžysis su Lietuvos komanda Klaipėdos "Neptūnu", taip pat Tartu "Rock" ir Južno "Chimik-Opz" klubais.

Šaltinis
Portalo Eurobasket.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško portalo sutikimo draudžiama.
Eurobasket.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją