"Svarbiausia pergalės priežastis - komandos nusiteikimas rungtynėms", - po susitikimo vykusioje spaudos konferencijoje teigė "Žalgirio" komandos vyriausiasis treneris Ainaras Bagatskis. - "Net vakar (trečiadienį - BNS) vakare matėsi, kad vyrai nėra perdegę ir nusiteikę rimtai kovai".

Trenerio teigimu, komandai buvo iškelta užduotis žaisti nuo gynybos, atsitverti varžovus kovoje dėl kamuolio po krepšiais, ilgai laikyti kamuolį ir mesti į krepšį paruoštus metimus atakai skirto laiko pabaigoje.

"Būtent greiti ir neparuošti metimai kenkia mūsų jaunos komandos žaidimui. Reikia priversti varžovus gintis po 20-22 sekundes. Mes žinojome, kad jie daug mes ir visą laiką raginau savo žaidėjus priversti varžovą mesti iš nepatogios padėties", - apie planus prieš susitikimą kalbėjo A.Bagatskis.

Baigdamas "Žalgirio" treneris nieko nenorėjo išskirti iš savo auklėtinių ir teigė, jog prie pergalės prisidėjo visi aikštėje pabuvoję krepšininkai.

Varžovų komandos treneris Pierluigi Bucchi pasveikino kauniečius su pergale ir puikiu žaidimu.

"Mes turime tik vieną žaidėją rungtyniavusį Eurolygoje ir kol kiti krepšininkai nesupras šio turnyro vertės mums bus labai sunku žaisti", - kalbėjo Italijos ekipos treneris.

Pasak P.Bucchi, Neapolio krepšininkai yra nepatyrę ir tokiose rungtynėse, kai su Kauno "Žalgiriu" ir Maskvos CSKA (Rusija) jie mokosi žaisti tokio lygio krepšinį.

Kitas Eurolygos C grupės rungtynes Kauno "Žalgiris" ketvirtadienį (lapkričio 9 dieną) namuose žais su "Winterthur FC Barcelona" (Ispanija) klubu.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją