21-erių latvis jau yra daugiausiai tritaškių per visą NBA istoriją pataikęs žaidėjas, kurio ūgis – didesnis nei 218 cm. Šioje kategorijoje 221 cm ūgio K. Porzingis pralenkė ne ką kitą, o Lietuvos krepšinio legendą Arvydą Sabonį. Latvio sąskaitoje jau yra 143 taiklūs tolimi tritaškiai metimai.

Tuo metu per savo karjerą Portlando „Trail Blazers“ gretose 221 cm ūgio A. Sabonis pataikė 136 tolimus metimus.

Snaiperių-aukštaūgių penketuke yra ir dar vienas lietuvis – Žydrūnas Ilgauskas per ilgą savo karjerą NBA pataikė 31 tritaškį ir užima ketvirtąją vietą. Trečioje yra Anapilin jau iškeliavęs afrikietis Manute Bolas, per karjerą realizavęs 43 tolimus metimus.

Apskritai K. Porzingis tritaškius meta 35 proc. taiklumu. Iš viso per savo karjerą Niujorke jis jau išmetė 398 tolimus metimus.

K. Porzingio tritaškių taiklumo procentas jau yra geresnis nei A. Sabonio. Lietuvis žaisdamas NBA tritaškius metė 33 proc. taiklumu (151/462 metimai), o daugiausiai per vieną mačą jis yra įsūdęs tris tolimus metimus.

Šį sezoną NBA latvis vidutiniškai pelno po 19,9 taško, atkovoja po 7,6 kamuolio ir atlieka po 1,3 rezultatyvaus perdavimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)