Vilniečių treneris Aleksandras Petrovičius po mačo sunkiai tramdė emocijas ir kaltino teisėjus, nusprendusius kas yra stipresni.

Pirmą tarpusavio susitikimą Krasnodare rezultatu 66:51 laimėjo vilniečiai. Po pralaimėjimo namų rungtynėse A. Petrovičius buvo piktas ne ant žaidėjų, kurie padarė viską, ką galėjo, o ant prastai savo darbą dirbusių teisėjų. Vienintelis žaidėjas, neįtikęs kroatui – Tautvydas Lydeka.

„Pirma, noriu pasveikinti savo žaidėjus dėl gerų rungtynių ir kiek jėgų jie atidavė šiandien. Sužaidėme geras rungtynes, turėjome keletą problemų. Dažnai rotavau žaidėjus, tuo metu praradome ritmą. Mūsų laukia daug sunkių rungtynių išvykose, tad kiekvienas žaidėjas turi būti psichologiškai pasiruošęs, o T. Lydeka nėra pasiruošęs. Jis praleidžia tris minutes aikštelėje ir daro viską blogai.

Sumautas teisėjavimas nužudė mus. „Lokmotiv“ treneris bandė trukdyti mano žaidėjui, tai techninė pražanga! Aleksui Maričiui nebuvo sušvilptas nei vienas 3 sekundžių taisyklės pažeidimas... Esu labai nepatenkintas šiandienos teisėjavimu“, – pyktį liejo strategas.

Trenerio manymu vilniečiams koją pakišo rotacija, nes komanda negali visavertiškai remtis bent dešimčia žaidėjų. Nepaisant to, savo auklėtiniams jis neturėjo priekaištų ir pabrėžė, kad runtgynių nugalėtoją lėmė teisėjai.

Tuo tarpu „Lokomotiv-Kuban“ komandos treneris Jevgenijus Pašutinas džiaugėsi itin svarbia pergale po kelių pralaimėjimų. Jis gyrė „Lietuvos rytą“, kuris, pasak jo, su naujo trenerio atėjimu išgyvena pakilimą, pakeitė puolimą ir pradėjo žaisti vyriškai.

„Rungtynės buvo labai svarbios mums. Buvo svarbu kovoti dėl kiekvieno kamuolio, žinojome, kad „Lietuvos rytas“ dabar yra visiškai kitokia komanda nei sezono pradžioje, laimėjusi keletą svarbių rungtynių. Žinojome ir tikėjomės, tokių sunkių rungtynių“, – sakė rusas.

Tai buvo trečias vilniečių pralaimėjimas VTB lygoje per 11-ą turų. Jau trečiadienį vakare „Lietuvos rytas“ tęs kovas Europos taurės LAST-32 etape ir susitiks su Zagrebo „Cedevita“ ekipa iš Kroatijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (130)