„Jo žvaigždė spindėjo tiek Europoje, tiek koledže JAV, ir jis jau turi patirties dirbant klubo vadovybėje, – sakė ilgametis NBA treneris P. J. Carlesimo. – Kas turi geresnį CV nei jis? Pasakysiu šitaip: jis dar nebaigė savo darbo, Artūras dar judės į priekį. Jis tikriausiai bus vienas iš užsieniečių, einančių klubo generalinio direktoriaus pareigas.“

Tokiais žodžiais 44-erių lietuvį apibūdino buvęs „Nets“ treneris P. J. Carlesimo. Ir iš tikrųjų – A. Karnišovas turi labai didelius šansus tapti „Nets“ generaliniu direktoriumi. Pasak tris kartus NBA čempionu tapusio trenerio, A. Karnišovas į komandą atneštų labai daug pozityvių dalykų, įskaitant ir tarptautinio krepšinio žinių, rašo netsdaily.com.

Per savo krepšininko karjerą A. Karnišovas su Lietuvos rinktine du kartus iškovojo olimpinę bronzą, tris sykius žaidė Eurolygos finaliniame ketverte, tris kartus tapo Ispanijos pirmenybių čempionu, kartą – Italijos lygos čempionu, buvo išrinktas geriausiu Europos žaidėju – ir visa tai neskaičiuojant įvairių apdovanojimų ir titulų JAV.

Visgi A. Karnišovas taip ir nedebiutavo NBA kaip žaidėjas. Kodėl? P. J. Carlesimo mano, kad vienintelė priežastis, kodėl lietuvis taip ir neišbėgo ant NBA parketo, yra jo didelė alga Europoje bei tais laikais buvęs menkas NBA susidomėjimas užsienio krepšininkais.

Tačiau į NBA klaipėdietis vis tiek prasimušė – tik jau baigęs profesionalaus krepšininko karjerą. Nuo 2003 iki 2008 metų lietuvis dirbo NBA krepšinio operacijų biure, po to tapo skautu Hjustono „Rockets“ klube ir JAV rinktinėje bei buvo išrinktas „adidas Eurocamp“ direktoriumi. 2013 metais A. Karnišovas prisijungė prie Denverio „Nuggets“ vadovybės – lietuvis tapo generalinio direktoriaus asistentu.

A. Karnišovas „Nets“ klubui puikiai tinka dėl vieno dalyko, kurio klubas ir ieško – buvęs krepšininkas puikiai pažįsta tarptautinį krepšinį. „Nets“ artimiausiu metu norėtų į komandą kviestis daugiau užsieniečių, kas nebuvo daroma ankstesniais metais.

Nuo to laiko, kuomet A. Karnišovas prisijungė prie „Nuggets“ komandos, klubą papildė gana nemažai talentingų užsieniečių – Jusufas Nurkičius, Nikola Jokičius, Joffrey Lauvergne‘as bei kiti. Kai dirbo „Rockets“, A. Karnišovas stipriai prisidėjo prie klubo sprendimo naujokų biržoje pasikviesti Donatą Motiejūną.

Vis dėlto kaip ir visi generaliniai vadybininkai, taip ir A. Karnišovas turi silpnų vietų. Jam niekada neteko dirbti naujokų biržos metu bei jis niekada nebuvo atsakingas už NBA Plėtojimosi lygos komandą. Jei „Nets“ nuspręs pasikviesti būtent lietuvį, jam veikiausiai reikės daug patirties turinčio padėjėjo. Visgi nepaisant to, A. Karnišovas turi ir daugiau pliusų: jis kalba keliomis kalbomis, įskaitant ir rusų, bei gerai sutaria su M. Prochorovo pažįstamais iš sporto pasaulio.

Ar „Nets“ surizikuos ir pasikvies A. Karnišovą pasakyti sunku, tačiau tai, kad lietuvis yra tarp pagrindinių kandidatų jau yra nemažas laimėjimas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją