Prieš šio ketvirtadienio akistatą tarp „Žalgirio“ ir „Brose Baskets“ komandų Žalgiris.lt paprašė Vokietijoje rungtyniaujančio A. Juškevičiaus pasidalinti mintimis apie žalgiriečių varžovų žaidimą.

- Adai, prieš Bambergo komandą žaidei tiek praėjusį sezoną, tiek jau ir šiemet. Kokia tai komanda? Kuo ji pasižymi?

- Tai komanda, kurios pagrindas nesikeičia keletą metų iš eilės. Dėl to jie puikiai jaučia vienas kitą aikštelėje ir yra susižaidę. Manau, pagrindinis „Brose Baskets“ ginklas yra tritaškiai metimai, nes ši komanda turi tokius metikus kaip Casey Jacobseną, Antoną Gavelą, Jamarą Smithą. Norint pasiekti pergalę, „Žalgiriui“ reikėtų išjungti iš žaidimo A. Gavelą, kuris, mano manymu, yra komandos variklis.

- Kokios būtų „Žalgirio“ stipriosios pusės lyginant su „Brose Baskets“ ekipa?

- Manau, kad „Žalgiris“ turi stipresnę priekinę liniją. Ją ir reiktų išnaudoti žaidžiant prieš vokiečius. Bendras „Žalgirio“ žaidimas stipriai priklausys nuo to, kaip kovos aukštaūgiai.

- Kas yra „Brose Baskets“ komandos lyderiai?

- Pagrindinis žaidėjas – A. Gavelas, kuris turi nemažai taip pat aukšto lygio pagalbininkų. Tai amerikiečiai – Zachas Wrightas, C. Jacobsenas, J. Smithas ir Sharrodas Fordas.

- Kodėl dabartinei tavo komandai nepavyko įveikti „Brose Baskets“? Kokios tai buvo rungtynės?

- Todėl, kad Bambergo komanda turi daugiau stiprių žaidėjų, kurie yra labiau patyrę ir susižaidę. Ši komanda gali lengvai rotuoti žaidėjus per visas rungtynes. Mūsų komandoje yra mažesnė rotacija, joje daug jaunimo, kuriam sunku visavertiškai įsilieti į žaidimą. Vis dėl to mes kovojome iki paskutinio kėlinio, kuriame jie jau įrodė, kad yra verti pergalės.

- Kaip tau pačiam asmeniškai sekasi Vokietijoje? Kodėl „Eisbaeren“ komanda buksuoja?

- Draugiškose rungtynėse tikrai viskas atrodė puikiai, po to įkritau į fizinę duobę ir žaidimas pradėjo banguoti. Vasara be poilsio davė savo, bet daug dirbu tam, kad atgaučiau gerą sportinę formą ir tik laiko klausimas, kada vėl viskas stosis į vietas. Komanda taip pat buksuoja, nes tai visiškai naujai surinkti žmonės, kuriems reikia laiko. Turime daug jaunimo, kuriam trūksta patirties, bet kiekvieną kartą aikštelėje žengiame žingsnelį į priekį ir rungtyniaujame vis geriau (praėjusį savaitgalį Brėmerhafeno ekipa iškovojo pirmą pergalę Vokietijos čempionate – red.).