Kviečiame susipažinti su visų šios dienos rungtynių anonsu.

18 val. Kauno „Žalgiris-2“ – Šakių „Vytis-VDU“
„Žalgirio“ treniruočių centras, Naglio g. 4A, Kaunas

„Žalgiris-2“ (16 pergalių ir 1 pralaimėjimas) po lapkričio 24-ąją patirto netikėto sutriuškinimo Šilutėje greitai atsitiesė ir jau susikūrė naują 3 pergalių iš eilės seriją. Su sau įprasta jėga į ekipą sugrįžo ir Motiejus Krivas, iš karto pripažintas naudingiausiu praėjusios savaitės žaidėju (per dvejas rungtynes vidutiniškai pelnė 13,5 taško, atkovojo 14,5 kamuolio, blokavo 2 metimus ir rinko 25,5 naudingumo balo).

„Vytis-VDU“ (10/5) yra bene didžiausias sezono malonus netikėtumas. Prieš sezoną keletą lyderių praradusi komanda dabar žaidžia kas 2-3 dienas, tačiau šiuo metu taip pat turi 3 pergalių iš eilės seriją ir užima 4-ąją vietą. Šakių komanda jau dukart rimtai susikovė su kitu „7bet-NKL“ lyderiu „Telšiais“ (namie laimėjo 84:76, išvykoje pralaimėjo 69:74), tad stengsis mesti iššūkį ir pirmą kartą šiame sezone sutinkamam „Žalgiriui-2“.

18 val. Vilkaviškio „Perlas“ – „Kretinga-VR Servisas“
Vilkaviškio sporto ir pramogų centras, Vienybės g. 63A, Vilkaviškis

Komandą šiek tiek reformavęs „Perlas“ (7/10) į šios dienos rungtynes žengs su dar vienu nauju veidu ekipoje – iš Kauno r. „Atleto“ į Vilkaviškį persikėlė atakuojantis gynėjas Modestas Žaunieriūnas.

Kretingos komanda (6/11) į Suvalkiją keliaus taip pat su naujoku: prie komandos neseniai prisijungė antrasis ukrainietis – 202 cm ūgio Oleksandras Misiacas. Puolėjas debiutavo ekipoje per rungtynes su
„Vyčiu-VDU“, tačiau per sužaistas 16 minučių ypatingai nepasižymėjo – pataikė vienintelį mestą dvitaškį, prametė du tritaškius, atkovojo 3 kamuolius, triskart suklydo bei surinko 2 naudingumo balus.

Vilkaviškio komanda pastaruoju metu dažniau pralaimi nei laimi (2 pergalės per 7 rungtynes), tačiau šiandien galvos tik apie pergalę, nes „Kretinga-VR Servisas“ per pastarąsias 9 rungtynes laimėjo vos kartą.

18 val. Joniškio „Delikatesas“ – Vilniaus „Rytas-2“
Saulės pagrindinės mokyklos sporto salė, Livonijos g. 6, Joniškis

„Delikatesas“ (6/11) šiuo metu gali sakyti, kad komandos užimama 11-oji vieta galbūt neatspindi demonstruojamo žaidimo. Joniškiečiai sezoną pradėjo 2 pergalėmis per 10 rungtynių, bet po to sugebėjo laimėti 4 kartus iš eilės. Pastaruoju metu ekipa po atkaklios kovos vėl pralaimėjo 3 kartus iš eilės turnyro lentelėje aukščiau esantiems „Žalgiriui-2“, Mažeikių „M Basket“ ir „Šilutei“, tad atvykstantis „Ryto“ jaunimas atrodo kaip gera proga sugrįžti į pergalių kelią.

Vis dėlto sostinės ekipa (5/12) į Joniškį taip pat keliaus geros nuotaikos (pastarajame turi 103:97 įveikta „Kretinga-VR Servisas“) ir su nauju žaidėju – „Rytas-2“ į paraišką įtraukė Prienų „Labas GAS“ ekipoje sezoną pradėjusį 193 cm ūgio Arną Adomavičių.

18 val. Kauno r. „Atletas“ – „Telšiai“
Garliavos SC, Vasario 16 g. 8, Garliava

Pastaruoju metu atrodė, kad „Atletas“ (5/12) jau atrado savo žaidimą – buvo iškovota keletas pergalių, tik 68:72 pralaimėta „Žalgiriui-2“. Vis dėlto gruodžio 3-ąją į Garliavą atvykęs „Vytis-VDU“ iš šeimininkų komandos nepaliko akmens ant akmens – pralaimėta net 71:100. Po to „Atletas“ dar perleido M.Žaunieriūną „Perlui“.

Šios dienos varžovai – „Telšiai“ (16/2) – Remigijaus Bardausko auklėtiniams lengvesnio gyvenimo taip pat nežada, žemaičiai Garliavoje sieks 6 pergalės iš eilės.

18 val. „Šilutė“ – Klaipėdos „Neptūnas-Akvaservis“
Vydūno gimnazija, Atgimimo alėja 3, Šilutė

„Šilutė“ (9/8) pastarajame ture Vilniuje skaudžiai pralaimėjo „Stekui“ 75:93, tad į svečius atvykstantiems lygos autsaideriams iš Klaipėdos (2/16) tikėtis bent kiek lengvesnio gyvenimo ir galimybės išvengti 5 pralaimėjimo paeiliui bus sunku.

19 val. Vilniaus „Stekas“ – Palangos „Kuršiai“
„NBA Basketball School“ arena, Žemynos g. 14, Vilnius

„Stekas“ (8/9) pirmą kartą šį sezoną fiksuoja 3 laimėtų mačų seriją ir po truputį kopia į jiems prognozuotas pozicijas. Vilniečiai šeštadienį namie nepaliko vilčių „Šilutei“, tad stringančius „Kuršius“ (7/11) pasitinka galvodami tik apie pergalę.

Palangiškiai per pastarąsias 7 rungtynes laimėjo tik kartą, bet šeštadienį sugebėjo mesti iššūkį Marijampolės „Sūduvai-Mantingai“ ir pralaimėti vieniems lygos favoritų tik 66:71. Jei pavyks tokį gynybos lygį išlaikyti ir Vilniuje, aikštėje galima tikėtis atkaklios kovos. Prieš išvyką į sostinę „Kuršiai“ atsisveikino su gynėju Reggie Clarku, tačiau jis pastaruoju metu buvo nustumtas į komandos suolelio pabaigą, aikštėje beveik nepasirodydavo ir jo išvykimas komandos žaidimui įtakos neturės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją