„Bus savaitė, kaip jau sportuojame. Dabar žaidėjams reikia prisiminti 3×3 krepšinį, po 5×5 sezono, o penktadienį jau išskrendame į Prancūziją, kur turėsime turnyrą, – pasakojo 3×3 rinktinių vyr. treneris Dainius Novickas. – Ten kartu dalyvaus ir latviai, Puerto Riko, Prancūzijos, Belgijos rinktinės. Bus mums pirmas testas, po kurio jau žiūrėsime, ko trūksta, ką reikia keisti.”

Lietuvos 3×3 krepšinio vyrų rinktinės treniruočių stovykloje dalyvauja šeši krepšininkai – Evaldas Džiaugys, Marijus Užupis, Aurelijus Pukelis, Šarūnas Vingelis, Gintautas Matulis ir Darius Tarvydas. Pasauliniame FIBA 3×3 krepšinio reitinge lietuviai užima 4-ąją vietą ir dėl patekimo į Olimpines žaidynes galės kovoti dviejuose atrankos turnyruose.

Pirmasis atrankos turnyras gegužės 3-5 d. vyks Ucunomijoje (Japonija). Ten dalyvaus 8 rinktinės, o kelialapį į Olimpines žaidynes iškovos tik turnyro nugalėtoja.

Nepatekus į Paryžiaus Olimpines žaidynes turnyre Japonijoje, tektų kovoti dar viename atrankiniame turnyre. Gegužės 16-19 dienomis Debrecene (Vengrija) dalyvaus po 16 vyrų ir moterų krepšinio rinktinių, o kelialapiai į Olimpiadą atiteks pirmas tris vietas užėmusioms komandoms.

„Labai teisingai sudėliotas pasiruošimas, nes turėsime daug laiko. 3×3 krepšinyje yra labai svarbu pajausti vienas kitą ir žaisti kuo daugiau turnyrų, kad atsirastų chemija, susižaidimas. Džiaugiamės federacijos suteiktomis sąlygomis ir stengiamės įgyvendinti visus mums iškeltus tikslus”, – kalbėjo 3×3 rinktinės žaidėjas Gintautas Matulis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją